vineri, 19 aprilie, 2024

Trei alimente banale care te ajuta in lupta cu colesterolul

Distribuie:

Publicat:

Toate alimentele de origine animala sunt bogate in colesterol. Nutritionistii ne recomanda sa avem grija la alimentele pe care le consumam si sa incercam sa nu facem excese. Exista anumite produse pe care medicii le recomanda in lupta cu colesterolul, cum ar fi bere, usturoiul si merele.

Consumul moderat de bere ajuta organismul sa lupte cu ceea ce specialistii numesc colesterol „rau” (LDL). Berea contine, de asemenea, o serie de antioxidanti, care provin din ingredientele naturale din care este fabricata aceasta bautura, adica cereale si hamei.

„Mesele copioase de sarbatori reprezinta, fara indoiala, o tentatie careia nu multi ii rezista, punand astfel organismul la grea incercare. Daca insa consumarea in exces a alimentelor se produce si dupa o perioada de post, organismul trebuie sa faca fata unei provocari si mai mari.

De aceea, este nevoie ca in aceasta perioada sa introducem in dieta alimente care sa ajute organismul sa lupte cu colesterolul LDL, asa-numitul colesterol . Sursa de antioxidanti si fibre solubile, chiar berea, consumata moderat, poate contribui la cresterea nivelului de colesterol , HDL”, spune Corina Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, potrivit gandul.info.

Despre beneficiile usturoiului s-a vorbit din totdeauna. Acesta este bogat in seleniu, zinc, mangan si vitaminele A si C. Usturoiul intareste sistemul imunitar, impiedica formarea cheagurilor de sange si are un rol foarte important in lupta impotriva colesterolului LDL. Pentru ca proprietatile sale sa se mentina la valoare maxima, usturoiul trebuie consumat crud.

Merele sunt, de asemenea, aliatele organismului in lupta cu colesterolul. Ele sunt bogate in fibre, componente a caror eficienta in aceasta cauza a fost demonstrata de specialisti. Astfel, 15 grame de fibre solubile consumate zilnic pot determina scaderea nivelului de colesterol cu pana la 10%.

Trebuie, deci, sa includem aceste produse in alimentatia zilnica si sa nu le ocolim nici in perioada sarbatorilor pascale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img