vineri, 19 aprilie, 2024

TRUC FABULOS de la celebri bucatari. O pastila pe care cu totii o luam pentru dureri de cap, folosita cu succes in bucatarie

Distribuie:

Publicat:

Aspirina este unul dintre cele mai cunoscute si ieftine calmante. Farmacistii spun ca aspirina inca este cautata, in special, de catre cei de varsta a treia sau de catre cei care nu-si permit alte calmante, cu preturi si de patru ori mai mari.

Banala aspirina inca are cautare in farmacii, beneficiile sale continuand sa fie apreciate, asta desi numeroase calmante vin sa ii faca concurenta. Potrivit farmacistilor, aspirina combate durerile moderate de cap, musculare, reumatice, de dinti si reduce febra, fiind adesea utilizata in lupta cu gripa, alaturi de paracetamol. De asemenea, aspirina este utilizata pe termen lung si in prevenirea infarctului, datorita efectului sau anticoagulant. Aspirina tamponata vine in sprijinul celor care vor sa scape de dureri si sa nu se pricopseasca cu dureri se stomac.

Consumul aspirinei pe termen lung poate afecta stomacul

Aspirina este insotita si de o serie de contraindicatii si de pericole care apar in special daca acest calmant este consumat pe termen lung.

Potrivit acesteia, ar trebui sa se fereasca de aspirina copiii sub 6 ani, dar si femeile insarcinate in ultimele luni. Cei care inca cauta aspirina in farmacii sunt in special cei trecuti de prima tinerete, din obisnuinta, dar si datorita pretului, considerabil mai scazut decat in cazul altor calmante. De asemenea, gospodinele inca apeleaza la aspirina pentru conservarea muraturilor si a dulceturilor pentru iarna.   Daca o cutie de Nurofen ajunge sa coste peste 20 de lei, o cutie de aspirina nu trece de 4-5 lei. Calmantele mai puternice sunt preferate datorita efectului mai eficient, dar si a pansamentelor gastrice, care protejeaza stomacul. Aspirina nu este utilizata numai pentru a conserva legumele pentru iarna, gospodinele recomandand-o si pentru scoaterea petelor de pe haine sau pentru prelungirea vietii florilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img