vineri, 19 aprilie, 2024

Tudor Polak – PNL VASLUI : Ave, Daddy!

Distribuie:

Publicat:

Dupa congresul din 11 martie 2018, PSD a trecut la un nou nivel de demagogie. Sa iti propui abia acum sa faci din Romania un ,,hub regional de transport’’, in conditiile in care tu esti la putere din 2012, cu o intrerupere de un an de zile, timp in care ai dovedit cu varf si indesat ca nu esti capabil sa dezvolti reteaua nationala de drumuri si autostrazi, e deja prea mult.

Redeschiderea minelor ne spune foarte multe despre viziunea PSD pentru viitorul Romaniei: in timp ce toata lumea si mai ales toata Uniunea Europeana se orienteaza spre surse de energie regenerabila, care sa polueze cat mai putin, PSD, ca de obicei, scoate un proiect de tara prin care suntem defazati cu cel putin vreo 30 de ani pe acest subiect. Nu carbunii sunt viitorul, ci energia eoliana, solara si hidroenergia.
,,Realizarea unui proiect universitar de elita, o universitate care sa fixeze o stacheta occidentala in invatamantul intern.’’, este un alt obiectiv maret al preaslavitului lider. Doresc sa reamintesc tuturor ca noi nu suntem capabili sa furnizam manuale scolare pentru toti elevii din Romania la inceputul fiecarui an scolar.

Problema este din pacate ca PSD-ul nu este capabil sa rezolve problemele curente ale tarii: spitale, scoli, autostrazi, aeroporturi etc.
Lanseaza tot felul de perdele de fum si teme false poate, poate mai distrage atentia de la problemele reale cu care se confrunta cetatenii.
La Vaslui, situatia este in oglinda, din pacate.

Nu reusim sa atragem oameni in piata Vidin – nici comercianti, nici clienti -, dar vrem sa construim un bazar de 20 milioane de lei din fondurile proprii ale primariei, fara a ne interesa catusi de putin de functionalitatea sau succesul pe care il va avea aceasta investitie.

Vom reabilita varianta dupa ce se va construi atat bazarul, cat si un ansamblu rezidential in acea zona, adica in 2040, ca in noul proiect de tara al PSD.
Vom cumpara 18 troleibuze noi, nu stim exact cand, dar sub nici o forma nu mai extindem reteaua de apa canal din municipiul Vaslui.

Dupa cum puteti vedea, obiectivele sunt marete si laudabile, as putea spune, dar, din pacate, realitatea este mult mai sumbra. In ultimii doi ani de zile, Primaria Vaslui a avut un excedent bugetar de peste 15 milioane lei, provenit de la capitolul investitii. Mai exact, nu au fost capabili sa cheltuiasca toti banii pe care i-au avut la dispozitie. Salariile din primarie au fost majorate de doua ori in aceasta perioada, iar din punctul de vedere al domnului primar Vasile Paval, singurii vinovati pentru existenta excedentului sunt constructorii. Nici persoana sa, nici aparatul sau de specialitate, nu au absolut nici o vina.

Tudor Polak
Presedinte PNL Filiala Municipala Vaslui

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img