vineri, 29 martie, 2024

Tudor Stafie (PNL), turnatorul doctorilor din Husi

Distribuie:

Publicat:

Inalta Curte de Casatie si Justitie,stabileste in data de 3 februarie 2010,statutul de colaborator al fostei securitati a medicului,husean TUDOR STAFIE.Cel din urma a ocupa functia de primar al municipiului Husi in perioada 2004-2008,dinpartea grupului Partidului National Liberal.

Pus in fata faptului implinit de catre autoritatile competente,Tudor STAFIE a recunoscut ca a incheiat un acord cu fosta Securitate, insa a invocat ca ar fi fost constrans moral sa scrie note informative dupa ce a fost condamnat pentru efectuarea unui avort ilegal. Documentele inaintate de CNSAS instantelor de judecata l-au contrazis pe fostul primar al Husului, care a avut o colaborare indelungata cu Securitatea, de peste zece ani. Tudor Stafie a fost recrutat de fost Securitate pe 18.06.1978, avand numele conspirativ ”Florin Stanescu”.

De asemenea, judecatorii au aratat ca,medicul Tudor Stafie- Stafie isi turna colegii medici sau farmacistele spitalului care faceau comentarii negative fata de fostul regim. ”Intr-o nota informativa din 04.05.1984, paratul informeaza despre convingerile religioase ale unor persoane, consecinta fiind ca organele de Securitate au devenit interesate de preocuparile, comportarea si relatiile celor in cauza”, se arata in hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie. In prezent, Tudor Stafie, s-a retras din viata publica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img