vineri, 19 aprilie, 2024

Tudorel Toader le raspunde avocatilor – Orice cheltuiala trebuie justificata. Maine vom da o prima forma protocolului

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni, că le-a cerut avocaților justificarea cresterilor salariilor pentru a le putea solutiona cererile. Ministrul a precizat ca protocolul prin care sunt remunerati aparatorii din oficiu va fi reactualizat, o prima forma fiind finalizata maine.

"Exista un protocol din 2008 actualizat in 2015, dupa 7 ani si o criza, majorandu-se onorariile avocatilor din oficiu cu 30%.  Demersul de reactualizare a protocolului din 2015 – protocolul din 2015 venea la un an dupa ce au intrat in vigoare codurile penale si la mai multi de la intrarea codurilor civile, introducerea Ministerului Public care sa plateasca onorariul de la urmarire penala si altor servicii este cat se poate de firesc. Orice cheltuiala trebuie justificata. I-am chemat sa vina sa justifice, sa imi arate, sa putem fundamenta majorarea de salariu. Maine vom da o prima forma protocolului", a declarat Tudorel Toader.

Solicitările celor avocaţilor vizează:

– Majorarea onorariilor cuvenite avocaţilor pentru prestarea serviciilor de asistenţă judiciară în materie penală, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistenţă judiciară şi extrajudiciară, precum şi pentru asigurarea serviciilor de asistenţă judiciară privind accesul internaţional la justiţie în materie civilă şi cooperarea judiciară internaţională în materie penală:

– Reglementarea prin Protocol a onorariilor/remuneraţiilor cuvenite curatorilor.

– Eliminarea practicii judecătorilor ori procurorilor de cenzurare a acestor onorarii.

Avocatii din mai multe judete au protestet ieri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img