vineri, 19 aprilie, 2024

Turcia conditioneaza acordul cu UE privind imigrantii de eliminarea vizelor

Distribuie:

Publicat:

Turcia conditioneaza acceptarea imigrantilor din Orientul Mijlociu pe teritoriul sau de devansarea planului de eliminare a vizelor destinate cetatenilor sai pentru accesul in spatiul comunitar.

Premierul turc a declarat ca a propuns Uniunii Europene ca acordul pentru eliminarea vizelor sa fie semnat in prima parte a anului viitor, nu in 2017, cum se stabilise initial.

“Nu vom semna acordul de readmisie a imigrantilor clandestini pana nu vor fi luate masuri in privinta vizelor Schengen, practic prin eliminarea vizelor pentru cetatenii turci”, a declarat premierul turc Ahmet Davutoglu.

Cele doua parti au semnat la finele lui 2013 un acord privind posibilitatea eliminarii vizelor in paralel cu readmisia clandestinilor intrati in spatiul UE pe teritoriul Turciei.

Negociatori UE au sustinut ca intregistreaza progrese in discutiile avute cu Ankara privind limitarea afluxului de extracomunitari spre Uniunea Europeana.

Juncker, presedintele Comisiei Europene, i-a prezentat presedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, un “proiect de plan de actiune” destinat limitarii numarului imigrantilor din Orientul Mijlociu care se indreapta spre Europa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img