marți, 16 aprilie, 2024

TVR va primi 30 de milioane din bugetul de stat

Distribuie:

Publicat:

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) va primi suma de 30 de milioane de euro din bugetul de stat care va fi folosita pentru emisia terestra a televiziunilor din portofoliul sau si pentru functionarea TVR Moldova si a TVR International.

Suma pe care Societatea Romana de Televiziune (SRTv) o va primi de la bugetul de stat in anul 2016 este mai mica decat cea din anul 2015. Comisiile pentru Cultura ale Parlamentului s-au reunit astazi si au dat aviz favorabil pentru alocarea sumei catre Televiziunea Nationala.

Suma primita de TVR  reprezinta 29% din sursele totale de finantare ale SRTv, in timp ce 71% reprezinta venituri proprii, potrivit proiectului de buget al Televiziunii Romane pe anul 2016.

Inca de la inceputul discutiilor referitoare la suma primita de la  bugetul de stat in 2016, parlamentarul PSD Georgica Severin, presedintele Comisiei pentru Cultura din Senat, cel care a condus lucrarile sedintei de vineri, a spus ca acesti bani vor fi destinati asigurarii emisiei terestre a televiziunilor din portofoliul SRTv.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img