joi, 28 martie, 2024

UE a adaugat 11 oameni de afaceri si cinci entitati pe lista sanctiunilor impotriva sustinatorilor regimului sirian

Distribuie:

Publicat:

Uniunea Europeană a adăugat luni 11 oameni de afaceri şi cinci entităţi pe lista celor vizaţi de măsuri restrictive împotriva regimului Bashar al-Assad, informează un comunicat al Consiliului UE, potrivit agerpres.ro.

Aceşti oameni de afaceri şi companii sunt implicate în dezvoltarea de afaceri imobiliare de lux şi alte proiecte susţinute de regim şi prin urmare susţin sau beneficiază de pe urma regimului sirian, menţionează textul citat.

Lista de sancţiuni include acum 270 de persoane şi 72 de entităţi vizate de o interdicţie de călătorie şi de îngheţarea activelor. Sancţiunile UE aplicate în prezent includ şi un embargo petrolier, restricţii asupra anumitor investiţii, o îngheţare a activelor Băncii centrale siriene din UE şi restricţii de export asupra echipamentului şi tehnologiei care pot fi utilizate pentru represiune internă şi a echipamentului şi tehnologiei pentru monitorizarea ori interceptarea comunicaţiilor pe internet sau telefonice.

Sancţiunile împotriva Siriei au fost impuse iniţial în 2011 şi sunt revizuite anual, următoarea evaluare urmând să fie făcută până la 1 iunie.

UE rămâne angajată pe calea identificării unei soluţii politice de durată şi credibilă la conflictul din Siria, aşa cum este ea definită de rezoluţia 2254 a Consiliului de Securitate al ONU şi de "Comunicatul de la Geneva" din 2012.

După cum se menţionează în strategia UE privind Siria adoptată în aprilie 2017 şi se reafirmă în concluziile Consiliului din 16 aprilie 2018, UE crede că nu poate exista o soluţie militară la conflict şi susţine cu fermitate activitatea trimisului special al ONU şi convorbirile inter-siriene de la Geneva, se mai precizează în comunicat.

Numele persoanelor şi a entităţilor afectate vor fi publicate în jurnalul oficial al UE pe 21 ianuarie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img