joi, 28 martie, 2024

Uleiul de catina. Vezi beneficiile

Distribuie:

Publicat:

Catina si uleiul extras din ea au devenit cel putin la fel de populare precum rodia sau acai berry (un fruct tropical, originar din padurea amazoniana, care contine numerosi antioxidanti, vitamine, acizi grasi tip Omega, stimuleaza imunitatea si metabolismul) datorita substantelor nutrititive pe care le inmagazineaza. Astfel, catina are peste 190 de nutrienti si fitonutrienti, inclusiv vitamina C (cam de 12 ori mai multa decat portocalele), dar si fibre, minerale si proteine.

Acizii grasi Omega vor sustine sanatatea pielii, a parului si a membranelor celulelor din organele genitale feminine, fiind esentiali in buna functionare a organismului in aceasta perioada. De pilda, uleiul de catina poate mentine un nivel de hidratare optim la nivelul mucoasei vaginului in cazul celor care se confrunta cu sindromul Sjögren (ce determina uscaciune excesiva la nivelul vaginului).

Uleiul de catina este un suport ideal, natural, pentru functionarea optima a imunitatii. Aceasta calitate a sa se datoreaza vitaminelor, acizilor grasi si antioxidantilor (de tipul flavonoidelor), care-i dau organismului forta necesara pentru a lupta contra diverselor boli.

Un studiu publicat in cadrul „Journal of Clinical Science” a demonstrat ca uleiul de catina, datorita antioxidantilor sai, are o actiune hepatoprotectoare, stimuland producerea enzimelor si a acizilor secretati de vezica biliara.

Uleiul de catina regenereaza mucoasa stomacului si stimuleaza vindecarea stomacului. De asemenea, vindeca mucoasele din tot tubul digestiv si astfel poate conduce la ameliorarea neplacutelor simptome provocate de regluxul gastro-esofagian.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img