vineri, 29 martie, 2024

Uleiul esential Ravintsara, un antiviral natural si puternic

Distribuie:

Publicat:

Beneficii ulei esențial Ravintsara. Potrivit pentru întreaga familie, este uleiul esențial ideal împotriva bolilor de iarnă, indispensabil pentru a lupta împotriva revenirii virusurilor. În plus față de calitățile sale antibacteriene, uleiul esențial de ravintsara (Cinnamomum camphora) stimulează apărările imune.

Provenită din Madagascar, ravintsara este considerată un „copac medicamentos”. Longevitatea sa este în jur de o mie de ani și poate atinge 20 de metri înălțime. Extras din frunzele sale, uleiul esențial de ravintsara emană un parfum proaspăt de camfor.

De ce să-l folosești? „Ravintsara are o acțiune antivirală excepțională datorită uneia dintre componentele sale: 1,8-cineol. Această moleculă îi conferă, de asemenea, o acțiune antibacteriană și antiinflamatoare, ceea ce reduce riscul unei infecții secundare.

Beneficii ulei esențial Ravintsara. Cum să-l folosești?

În caz de răceli: îl respirăm pentru a debloca și a curăța nasul. Combinați-l cu eucalipt, pentru proprietățile sale decongestionante: 1 picătură din fiecare ulei esențial, inhalat, într-un bol cu ​​apă caldă, de 3 ori pe zi, timp de 3 zile.

În caz de sinuzită: adăugăm la uleiul de ravintsara, ulei de maghiran, pentru acțiunea sa antiseptică respiratorie. Puneți câte 1 picătură din fiecare in ceai, de 3 ori pe zi, timp de până la 5 zile. Nu mai mult, deoarece luate prea mult timp pe cale orală, 1,8-cineol irita stomacul.

În caz de durere în gât: pentru a o alina rapid, asociem ravintsara cu ulei de cimbru. Diluează câte 1 picătură intr-o linguriță de miere, cu putere de vindecare și antiinflamatoare. A se face de 3 ori pe zi timp de 10 zile.

În caz de gripă: se aplică pe piele. „Câteva picături de masaj pe stern, tălpile picioarelor, în spatele urechii sau la încheieturi, de două ori pe zi pentru prevenire, de până la 5 ori pe zi dacă ești bolnav”, recomandă Françoise Couic-Marinier. La copii, masează doar tălpile picioarelor.

Ravintsara pentru tuse, bronșită

De ce să-l folosești? Pentru acțiunea sa expectorantă. Uleiul esențial Ravintsara stimulează epiteliul bronșic. Subtiază secrețiile și le facilitează evacuarea.

Cum să-l folosești pentru a decongela bronhiile? Se aplică pe piele asociat cu ulei de pin scoțian, anti-inflamator bronșic. „Amestecați 1 picătură din fiecare ulei cu 10 picături de ulei vegetal, cum ar fi uleiul de macadamia și aplicați dimineața și seara pe piept, timp de 5 zile. Evitați la copii sub 7 ani.

Beneficii ulei esențial Ravintsara. În prevenire, o acțiune tonică și stimulatoare

De ce să-l folosești? Uleiul de ravintsara este, de asemenea, imunostimulator. Activează glandele suprarenale și stimulează sistemul imunitar.

Cum să-l folosești?

Amestecat pentru un efect stimulant puternic: 20 picături de ulei de ravintsara + 20 picături de ulei de niaouli + 20 picături de ulei de eucalipt radiat + 20 picături de ulei de lămâie. Puneți 3 picături din acest amestec pe o tabletă neutră o dată pe zi, 5 zile pe săptămână, pe toată durata epidemiei. Nu utilizați în caz de cancer de sân, la femei însărcinate sau care alăptează și la copii sub 7 ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img