joi, 28 martie, 2024

Ultima extragere la loteria bonurilor fiscale

Distribuie:

Publicat:

La cea de-a doua extragere pentru selectia celor 100 de castigatori ai Loteria bonurilor fiscale emise in luna mai a iesit din urna numarul 337, care reprezinta primul bon castigator si, totodata, baza de referinta la care se aplica crescator un pas care are valoarea egala cu ziua emiterii bonului fiscal castigator, respectiv 20. Premiul minim garantat este de 10.000 lei, anunta Ministerul Finantelor Publice.

La prima extragere au participat bonurile emise intre 1 si 31 mai 2016 si au fost desemnate castigatoare cele din 20 mai 2016, in valoare de 79 de lei.

Dupa centralizarea bonurilor fiscale castigatoare, depuse in termenul legal de 30 de zile, a rezultat un numar de 338 cereri de revendicare, fiind depasit astfel numarul maxim de 100 de premii stabilit prin lege.

In urma verificarilor, s-a constatat ca numarul unic de inregistrare 293 a fost atribuit unei cereri de revendicare deja inregistrata in aplicatia informatica, rezultand o dubla inregistrare. Drept urmare, numarul unic 293 a fost invalidat.

Lista celor 338 bonuri fiscale pentru care au fost revendicate premii la extragerea din data de 19 iunie este disponibila pe site-ul MFP, la rubrica Loteria bonurilor fiscale. Fiecarui bon fiscal care a fost depus i-a fost atribuit un numar unic de inregistrare, in intervalul 001 – 338.

Numarul 337, extras in cadrul tragerii de duminica, este primul castigator. Pentru desemnarea celui de-al doilea, se aplica crescator la primul numar extras un pas care are valoarea egala cu ziua emiterii bonului fiscal castigator (20). Pentru stabilirea celorlalti castigatori, pasul se aduna succesiv la numarul desemnat anterior ca fiind castigator.

Daca in urma aplicarii procedurii de selectie se depaseste numarul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din lista (338), urmatorul numar castigator din lista este dat de diferenta dintre suma determinata prin aplicarea pasului (20) la baza de referinta si numarul unic maxim atribuit (338), continuand cu aplicarea pasului pana la stabilirea numarului maxim de premii prevazut de lege, 100, precizeaza Ministerul Finantelor

In procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind castigatoare sunt eliminate din lista.

”Pentru o corecta si transparenta desfasurare a tragerii, informam ca in situatia in care numarul unic de inregistrare care a fost invalidat (numarul 293) va fi extras din urnele Loteriei Romane, extragerea va fi reluata. Totodata, in procesul de aplicare a pasului, numarul 293 nu se ia in considerare, acesta fiind invalidat”, se precizeaza in comunicatul remis presei.

Dupa stabilirea celor 100 de bonuri fiscale castigatoare, acestea vor fi centralizate si transmise in termen de doua zile catre ANAF in vederea incarcarii rezultatelor in “Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale”, respectiv pentru verificarea autenticitatii bonurilor fiscale castigatoare de catre Directia Generala Antifrauda Fiscala, prin Directiile Regionale Antifrauda Fiscala.

Anul trecut, valoarea totala a premiilor acordate a fost de aproape 5 milioane de lei, suma care s-a impartit intre 17.985 de castigatori, potrivit datelor MFP.

In acest an sunt organizate in total 14 extrageri ale loteriei bonurilor fiscale, dintre care 12 lunare si doua ocazionale, fiecare cu un fond de premiere de un milion de lei. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img