sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ultima ora! S-a votat! Cine este noul ministru al Apelor si Padurilor

Distribuie:

Publicat:

Social-democratii au votat in cadrul sedintei Comitetului Executiv ca senatorul de Bistrita, Ioan Denes sa fie cel care preia portofoliul ministerului Apelor si Padurilor dupa ce Doina Pana a demisionat, saptamana trecuta.

Decizia a fost luata cu majoritate de voturi, singurul care s-ar fi opus ar fi fost presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan.

Ioan Denes este la al doilea mandat de senator. In 2012 a intrat in Parlament pe listele USL, din partea PNL, iar dupa ruperea aliantei, Denes a fost primul parlamentar care si-a anuntat trecerea de la PSD la PNL.

Guvernul a ramas fara unul dintre ministri in a treia zi a anului. Doina Pana a renuntat la portofoliul Apelor, invocand motive de sanatate.

„Oboseala e din orice pozitie, intr-adevar, din cea de ministru e la un moment dat cronica. Am cumpanit foarte mult, e o decizie grea pe care am luat-o. Nu mi-a fost simplu, ma gandesc la ea de cateva saptamani si am considerat ca e deciza corecta”, a spus ministrul demisionar pentru DIGI24.

„Am avut discutii si cu premierul si cu presedintele partidului si am fost onorata ca amandoi m-au rugat sa-mi iau concediu de odihna si sa nu plec. Dar consider ca una dintre putinele pozitii din care nu-ti poti permite sa nu functionezi suta la suta este cea de ministru si atunci consider ca am luat decizia corecta”, a adaugat Doina Pana.

Fostul ministru Doina Pana si-a anuntat demisia din fruntea ministerului Apelor si Padurilor in 3 ianuarie, printr-un comunicat de presa.

„Starea mea de sanatate nu-mi mai permite continuarea activitatii in calitate de ministru. Prin urmare, va prezint demisia mea din calitatea de ministru in cadrul Ministerului Apelor si Padurilor, pe motiv de sanatate. Apreciez conlucrarea deosebit de fructuoasa pe care am avut-o si va asigur de intregul meu sprijin pentru indeplinirea programului de guvernare, din calitatea mea de parlamentar”, se arata in textul prin care Pana si-a anuntat demisia, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca succesorul Doinei Pana la Ministerul Apelor si Padurilor urmeaza sa fie stabilit zilele urmatoare, in sedinta Comitetului Executiv al PSD.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img