vineri, 29 martie, 2024

Ultimele cuvinte ale militarului roman ucis in Afganistan inainte de a pleca in misiune: „Am fost pacalit. Cei din armata m-au tras pe sfoara”

Distribuie:

Publicat:

Militarul Madalin Stoica a murit, dupa ce o patrula romaneasca ce executa o misiune in regiunea Kandahar a fost atacata. La doar trei saptamani de la plecare (23 august), Madalin se va intoarce acasa intr-un sicriu metalizat sigilat. Este al treilea buzoian din ultimul an si jumatate care se prapadeste in Afganistan, dupa Adrian Vizireanu si Iulian Dumitrescu (7 mai 2016).

„Am fost pacalit. Cei din armata m-au tras pe sfoara”, sustine prietenul lui Madalin ca i-a spus militarul-sanitar buzoian inainte sa plece in Afganistan, potrivit buzoienii.ro.

„Lumea trebuie sa afle adevarul. Madalin a plecat in Afganistan tremurand de frica. Aflase cat de periculos e. Si avea dreptate. Iata ca de ce i-a fost frica n-a scapat. El nu era militar combatant, instruit sa traga cu arma, sa lupte. Era asistent medical. Cand i s-a propus sa plece in urma cu aproape noua luni i s-a spus ca nu va fi nevoit sa paraseasca baza militara. A acceptat, stiind ca e in afara oricarui pericol.

Numai ca, surpriza, cu o luna jumatate-doua inainte sa plece a fost informat ca s-a produs o modificare si ca va fi nevoit sa iasa impreuna cu luptatorii in misiunile de patrulare. Mai exact, a fost mutat de la Compania 4 la Compania 3. Atentie, i s-a spus acest lucru cand nu mai avea voie sa renunte! E un termen, nu stiu exact cat anume, de la care nu mai ai voie sa renunti. De-asta Madalin mi-a spus ca a fost tras pe sfoara de anumite persoane din armata.

Nu s-ar mai fi bagat in treaba asta daca ar fi stiut de la inceput. Pana in ultima ora a plecarii s-a luptat sa revina pe postul pe care optase initial de la Compania 4. Numai ca acolo fusese pusa o fata din Bacau” a povestit, azi, prietenul lui Madalin.

 

  

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img