vineri, 29 martie, 2024

Un cunoscut primar, trimis in judecata de DNA! Ce acuzatii i se aduc

Distribuie:

Publicat:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor: 

HOGEA CONSTANTIN, primar al municipiului Tulceajudetul Tulcea, cu privire la savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

BRUDIU MARIA, secretar al municipiului Tulcea, judetul Tulcea, cu privire la savarsirea doua infractiuni de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

MIHALCA BOGDAN, la data faptei arhitect sef al municipiului Tulcea, judetul Tulcea, cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: 

In cursul anului 2012, o societate comerciala a depus, la Consiliul Local Tulcea – Directia de intretinere si administrare patrimoniu, o cerere prin care solicita un aviz pentru amenajarea unei parcari auto.

Pe baza acestei solicitari, in perioada iunie – august 2014, inculpatul Hogea Constantin, in calitate de primar al municipiului Tulcea, cu ajutorul celorlalti doi inculpati, a emis in mod ilegal autorizatia de construire a parcarii, in conditiile in care societatea comerciala nu detinea vreun teren pe care sa fie edificata parcarea respectiva.

In acest sens, inculpatul Hogea Constantin, cu ajutorul inculpatei Brudiu Maria, incalcand prevederile legale, a depus diligentele necesare pentru emiterea unei hotarari de consiliu local, prin care o suprafata de 52,91 mp situata in municipiul Tulcea a fost trecuta ilegal din domeniul public in domeniul privat al orasului.

Ulterior, fara a se organiza o licitatie publica, aceasta suprafata de teren a fost inchiriata firmei respective. 

Conduitele infractionale ale celor trei inculpati au condus la ocuparea si exploatarea ilegala, de catre societatea respectiva, a unei suprafete de teren ce face parte dintr-o retea stradala, prin translatarea (decuparea) trotuarului si transformarea acestei suprafete intr-o parcare privata.

Totodata, au fost vatamate interesele legitime ale unitatii administrative – municipiul Tulcea, jud. Tulcea, de a dispune de suprafata de 52,91 mp apartinand municipiului Tulcea.
Pana la aceasta data Consiliul local Tulcea nu a precizat daca se constituie parte civila in cauza. 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea. 
Amintim ca, anterior, inculpatul HOGEA CONSTANTIN a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, pentru savarsirea unor infractiuni de luare de mita si efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, daca sunt savarsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, in forma continuata (comunicat nr. 1392/VIII/3 din 24 august 2015).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img