vineri, 19 aprilie, 2024

Un mare pas in fata: Obezitatea ar putea fi tratata cu ajutorul unei proteine

Distribuie:

Publicat:

Un grup de cercetatori a dezvoltat o molecula modificata, care a permis reducerea nivelurilor de obezitate la testele realizate pe animale de laborator si care ar putea ajuta in tratarea obezitatii ce afecteaza 650 de milioane de oameni in intreaga lume.

Prin modificarea proteinei GDF15, experimentul a permis expertilor sa reduca greutatea corporala, prezenta insulinei in sange si nivelurile de colesterol la un grup de animale de laborator, precum soareci si primate, potrivit unui articol publicat de revista de specialitate Science Translational Medicine, noteaza ziare.com, care citeaza EFE.

Echipa cercetatorilor americani, sub coordonarea lui Yumei Xiong, a decis sa lanseze acest studiu dupa ce au observat ca nivelurile de concentratie ale acestei proteine erau mai mari la oameni si la animalele supraponderale. Avand in vedere ca GDF15 are un ciclu scurt de viata in plasma si prin urmare este dificila producerea sa in cantitati suficiente, cercetatorii au optat pentru crearea a doua proteine de fuziune diferite, care ulterior au avut aceleasi rezultate.

Administrand noua proteina unui grup de cobai, cercetatorii au descoperit ca aceasta altereaza de asemenea preferintele alimentare ale animalelor, care s-au orientat spre o hrana mai mai putin calorica. Autorii au concluzionat ca noua proteina a activat neuronii cu potential de actiune la animale ce afecteaza direct conexiunea dintre intestin si creier.


Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img