miercuri, 24 aprilie, 2024

Un nou tip de ”test de sange” ar putea detecta cancerul

Distribuie:

Publicat:

Un fir magnetizat a fost utilizat pentru detectarea celulelor tumorale. Aceasta ar putea fi o metoda revolutionara pentru detectarea eficienta a fazelor incipiente de cancer, conform studiului realizat de Universitatea Stanford. Firul este introdus in vena pentru a atrage nanoparticulele magnetice ce se agata de celulle tumorale aflate in fluxul sanguin. Conform Science Daily, prin intermediul acestor celule magnetizate, firul poate atrage celuele in afara fluxului sanguin, potrivit descopera.ro. 

Tehnica ce a fost utilizata momentan doar in cazul porcilor atrage intre 10-80 de ori mai multe celule tumorale decat metodele actuale de detectare a cancerului, fiind astfel un instrument de detectare timpurie a cancerului. Pana in prezent, Sam Gambhir, profesor din cadrul Universitatii Stanford se axeaza pe utilizarea firului pentru detectarea tumorii, desi in viitor ar putea fi utilizat si pentru analizarea eficientei metodelor de tratarea a bolii. 

„Ar putea fi utilizata in orice tip de boala ce contine celule sau molecule de interes in cadrul fluxului sanguin. Sa spunem ca verific o infectie bacteriana, firul si nanoparticulele ajuta la detectarea infectiei” a declarat Gambhir. Celulele care s-au desprins de tumora traverseaza fluxul sanguin si pot servi ca indicatori ai prezentei cancerului. Din nefericire, numarul redus de celule tumorale ce ajung in fluxul sanguin nu este  suficient de mare pentru ca celulele sa fie identificate prin intermediul tehnicilor actuale. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img