marți, 23 aprilie, 2024

Un noul scandal la IML Vaslui : a fost oare un concurs cu dedicatie ?

Distribuie:

Publicat:

Scandal-monstru la Spitalul Judetean Vaslui, dupa ce un concurs a fost anulat • Trei candidati au depus contestatie si sustin ca tot concursul a fost aranjat • Povestea este cusuta cu ata alba si se pare ca nu au fost respectate prevederile legale  

Acuzatii grave aduse unui sef din cea mai mare unitate spitaliceasca din judetul Vaslui, dupa ce un concurs a fost anulat. Trei dintre candidati s-au declarat nemultumiti de modul in care a fost organizat concursul si sustin ca acesta a fost aranjat.

Mai precis, pe data de 11 iunie a acestui an, la Spitalul Vaslui a fost organizat un concurs pentru ocuparea postului de autopsier in cadrul Serviciului de Medicina Legala. La concurs s-au inscris patru barbati, iar pe data de 11 iunie 2019 a avut loc proba scrisa. Trei dintre candidati au obtinut punctaje mici, iar ulterior au contestat concursul.

"Am fost patru care am candidat la acest concurs pentru postul de autopsier. Se stia dinainte cine castiga. Cel care a obtinut cel mai mare punctaj este apropiat de-al doctorului Moldovanu, seful Serviciului de Medicina Legala", sustine unul dintre cei care a candidat. De precizat este faptul ca Serviciul de Medicina Legala din Vaslui este coordonat de Institutul de Medicina Legala (IML) Iasi, desi apartine de Spitalul din Vaslui. Practic, pentru orice concurs organizat la Serviciul de Medicina Legala trebuie ceruta aprobare de la IML Iasi. Cei trei candidati care au picat concursul sustin ca la examenul scris au fost mai multe nereguli. "Subiectele nici macar nu au fost sigilate, asa cum ar fi trebuit. A fost trucat concursul, nu este normal sa se intample asa", a mai precizat unul dintre candidati.

"Nu am nicio legatura"

Pe de alta parte, seful Serviciului de Medicina Legala se apara si spune ca intr-adevar a fost o greseala care a dus la anularea concursului. "Stiu cine sunt cei trei care au facut contestatie si ma asteptam la asta atata vreme cat ei nu au scris mai nimic. Concursul a fost organizat la spital, a fost o comisie. Intr-adevar, pe cel care a obtinut cel mai mare punctaj il cunosc, pentru ca a mai lucrat la noi in urma cu ceva timp, dar asta nu inseamna ca a fost favorizat in vreun fel. Subiectele nu au fost sigilate, este greseala secretarei. Asta este. De asta am anulat concursul. M-a sunat si doamna profesor de la IML (prof. dr. Diana Bulgaru- n.r.) sa ma intrebe ce s-a intamplat. Eu nu am nicio legatura. Avem nevoie de un autopsier pentru ca actualul autopsier pe care il avem sta mai mult in concediu. De subiecte ce sa spun, au fost facute pe loc, tocmai ca sa nu existe discutii", a declarat dr. Sorin Moldovanu, seful Serviciului de Medicina Legala Vaslui.

Pe de alta parte, sefa Institutului de Medicina Legala (IML) Iasi, prof. dr. Diana Bulgaru, a precizat ca nu este normal ca un concurs sa se desfasoare asa.

"La Serviciului de Medicina Legala Vaslui este nevoie de autopsier, de aceea a fost organizat concursul. Nu este normal ca subiectele sa nu fie sigilate. In urma contestatiilor, concursul a fost anulat", a precizat prof. dr. Diana Bulgaru.

Cei trei candidati nemultumiti au precizat ca examenul a inceput mult mai tarziu fata de ora stabilita. Medicul Moldovanu are insa o explicatie.

"S-a intarziat la examen pentru ca doamna presedinte a comisiei de concurs era in operatie. Nu ma intereseaza cine castiga acest concurs. Eu o sa fac demersuri pentru ca examenul sa se dea la Iasi, sa nu mai existe astfel de incidente. Consider ca toata vina este a doamnei care nu a pus subiectele in plic si nu le-a sigilat", a mai precizat  dr. Sorin Moldovanu, seful Serviciului de Medicina Legala Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img