vineri, 29 martie, 2024

Un politist local a fost accidentat de un sofer in timp ce voia sa il amendeze

Distribuie:

Publicat:

Un agent din cadrul Serviciului Circulatie al Politiei Locale Bucuresti a fost accidentat marti seara de un sofer pe care voia sa il amendeze, informeaza Agerpres.

Marti seara, la intersectia strazilor Ion Campineanu cu Calea Victoriei, un echipaj al Politiei Locale Bucuresti aflat in misiune a sesizat faptul ca un conducator auto incerca sa isi parcheze masina exact sub un indicator rutier care interzicea oprirea in zona. 

In acel moment, arata sursa citata, unul dintre agentii locali ar fi incercat sa-l legitimeze pe sofer in vederea sanctionarii contraventionale, conducatorul auto incalcand OUG 195/2002 referitoare la circulatia pe drumurile publice care prevede ca oprirea voluntara in zona indicatorului de “oprirea interzisa” constituie contraventie si se sanctioneaza cu puncte de penalizare, amenda putand ajunge pana la 745 lei. 

Citeste si: Accident pe DE581, la intrarea in Husi – FOTO/LIVE

“Soferul s-a opus legitimarii si a inceput sa-l injure pe agentul local. Mai mult, dupa ce a adus cuvinte jignitoare echipajului PLMB, conducatorul auto a demarat in viteza din zona in care fusese reperat de politistii locali. In graba sa, conducatorul auto vinovat nu a apucat sa-si mai inchida portiera si l-a lovit pe agentul Serviciului Circulatie – care incercase sa aplice sanctiunea contraventionala – provocandu-i rani la nivelul membrelor superioare. Politistul local a fost preluat de SMURD si transportat la Spitalul Universitar, unde nu a fost necesara internarea. Avand in vedere ca acest caz reprezinta unul de ultraj, cercetarile au fost preluate de Brigada Politiei Rutiere”, se precizeaza in comunicat. 

Politia Locala arata ca nu ar fi singurul caz de acest fel petrecut in aceasta saptamana, mai multi agenti fiind nevoiti sa foloseasca spray lacrimogen asupra unui sofer de taxi care ar fi devenit violent. 

“Cu o zi inainte, in zona Bulevardului Iuliu Maniu, a fost inregistrat un incident asemanator, un sofer de taxi, care stationa neregulamentar, a fost blocat de agentii PLMB pentru ca incerca sa se sustraga controlului prin fuga de la locul faptei. Pentru ca barbatul refuza sa coboare din masina si devenise violent, politistii locali au fost nevoiti sa foloseasca spray-ul iritant lacrimogen din dotare. Conducatorul de taxi a fost sanctionat pentru concurs de contraventii cu 4.235 lei”, se mentioneaza in comunicat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img