vineri, 19 aprilie, 2024

Un preot spune ca a descoperit secretul Focului Sacru din Biserica Sfantului Mormant. Adevar sau blasfemie?

Distribuie:

Publicat:

S-au scris multe despre secretul Focului Sacru din Biserica Sfantului Mormant, dar acum un preot armean spune ca a descoperit cum se petrece „minunea”.

Preotul Samuel Agoïan, este reprezentantul Patriarhiei Armene la Ierusalim. Acesta a declarat cu mana pe  inima ca a elucidat secretul Focului Sacru. Se pare ca procedeul are  legatura cu Biserica Copta.

Samuel Agoïan le-a spus reporterilor israelieni ce se intampla de fapt in momentul aparitiei miraculoase a Focului Sacru, conform celor de la Adevarul, care citeaza portalul de stiri IsraelInfo, preluat de agentia rusa Sputnik.

Care este de fapt secretul Focului Sacru?

Conform preotului, nu este nimic iesit din comun. De fapt, focul ar fi de fapt aprins de catre patriarhi de la un felinar pe ulei.  Prelatii Bisericii Coptecare au fost si ei prezenti langa preot in momentul interviului controversat.

„Dumnezeu face minuni, dar nu pentru a amuza oamenii“, a declarat preotul.  Dupa cum era de asteptat, prelatii Bisericii Copte, au reactionat imediat si au cerut jurnalistilor sa se opreasca din filmat.

„Ia-ti camerele de aici, minte”, ar fi strigat unul dintre preoti.

In momentul respectiv, preotul armean a spus ca reprezentantii coptilor, spre deosebire de armeni, nu sunt prezenti la ceremonia respectiva si ca el stie mai bine ce se petrece de fapt intauntru.

Dupa cum stim deja, Focul Sfant simbolizeaza lumina miraculoasa a Invierii lui Hristos. Despre acesta a vorbit si apostolul Petru, fiind considerat un element sacru de credinciosi.

Lumina Sfanta (in greaca: Άγιον Φως) sau focul haric, este considerata de crestinii ortodocsi a fi o minune care se intampla in fiecare an la Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim in Sambata Mare, ziua dinaintea Pastelui Ortodox.

Multi o considera cea mai veche minune anuala atestata a lumii crestine.

A fost documentata consecvent din 1106, mentiunile anterioare fiind sporadice.

Ceremonia este transmisa in direct in Grecia, Rusia, Ucraina, Romania, Belarus, Bulgaria, Georgia, Cipru, Liban si alte tari cu comunitati majoritare crestin-ortodoxe

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img