sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Un profesor si doi elevi de la Colegiul National “Stefan cel Mare” din Harlau au participat la un proiect despre clima Portugaliei

Distribuie:

Publicat:

In perioada 5-9 martie 2018 un profesor si doi elevi de la Colegiul National „Stefan cel Mare” din Harlau au mers in Portugalia pentru a participa la cea de-a doua intalnire din cadrul proiectului „Thunderstorms and Thunderbolts in Teaching Strategies and Meteorology” (2017-2019), proiect coordonat de scoala noastra. Aceasta intalnire a fost o activitate de predare/invatare/formare destinata elevilor, iar tema intalnirii a fost „Meteorologie in practica: studii de caz (studierea vantului, a parcului eolian etc.)”.

"In cadrul acestei intalniri, elevii tuturor tarilor participante au prezentat un material  care evidentiaza pozitia geografica a tarii de provenienta si detalii cu privire la relief, cateva date istorice precum si informatii despre clima regiunii de care apartine scoala fiecaruia.

Agenda evenimentului a fost bogata, atat elevii cat si profesorii participand la un workshop intercultural, unde au invatat sa socializeze in mandarina si portugheza, apoi au vizitat IPMA (Institutul Portughez pentru Mare si Atmosfera) unde au avut ocazia sa observe modalitatea de preluare a datelor si au asistat la o prelegere cu tema „Clima continentala a Portugaliei: variabilitatea si schimbarile climatice”. De asemenea, au vizitat statia meteorologica Gago Coutinho, unde au analizat instrumentele meteorologice. Elevii au avut parte si de excursii tematice, pentru a studia vantul vestic atlantic cum ar fi Ferma eoliana Serra del Rei, Fortareata Peniche, Cabo de Roca (cel mai vestic punct al Europei) si Dunele Cresmina, precum si Muzeul Maritim, Manastirea Jerónimos si Monumentul Descoperirilor.

Activitatea a avut succes, lucru ce a fost constatat si in urma aplicarii chestionarelor de satisfactie, la finalul intalnirii. Urmatoarea intalnire va fi tot una de predare/invatare/formare, in Slovenia, in perioada 7-11 Mai, avand ca tema „Vremea ca un subiect transdisciplinar care leaga diverse subiecte (studii de caz: cum a fost impactul vremii asupra marilor batalii istorice / cercetarile spatiale / disparitia speciilor de plante si animale de pe Pamant etc.)”", a precizat prof. Aurel Neicu, directorul unitatii de invatamant.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img