vineri, 29 martie, 2024

Un roman a pus umarul la succesul Game of Thrones

Distribuie:

Publicat:

Printre miile de oameni care au facut posibil succesul serialului Game of Thrones se numara si un roman! Un "concept designer" fara de care scenele impresionante cu dragoni, foc si zombi nu ar fi existat. Tanarul care a studiat Arhitectura a fost gasit de producatorii serialului pe Facebook. Ioan Dumitrescu a dezvaluit si cum se comporta John Snow cand era asaltat de fane.

Este unul dintre momentele-emblematice din Game of Thrones. Daenerys se razbuna pe Cercei si da foc orasului Kings Landing. 

Ioan Dumitrescu, romanul din spatele succesului Game of Thrones
Putini stiu insa ca aceasta scena nu ar fi aratat asa daca Ioan Dumitrescu nu ar fi gandit-o astfel. El este concept designerul ultimului sezon al serialului. Adica, a citit scenariul si l-a transformat in imagini digitale care, mai apoi, ajuta echipa de filmare sa creeze episoadele. 

Ioan Dumitrescu, concept artist: Aveam o scena facuta in care Cercei se uita din castel la foc si nu accepta ce se intampla. Tot setul asta a fost construit langa studioul de productie unde am lucrat. Construiau in parcare. S-au gandit, ok avem un backlot pe care nu il folosim, au construit un zid de containere si au inceput sa ridice set-ul, foarte detaliat, cu strazi, terase, coloane, absolut orice element arhitectural plus ghivece de flori, urne, care cu mirodenii, care cu mancare, etc 

Astfel, avand o idee despre cum trebuie filmata scena, producatorii pot decide daca vor folosi figuranti ori vor creea totul pe calculator. 

Ioan Dumitrescu nu a fost ales la intamplare de producatorii serialului. A lucrat si la scene din Transformes, Assassin's Creed sau Beauty and the Beast. Inediat a fost insa modul in care a fost abordat. Pe Facebook. Asa a ajuns in Belfast, capitala Irlandei de Nord si locul unde s-a filmat serialul-fenomen. 

Ioan Dumitrescu, concept artist: Am cunoscut o multime de actori. Ne intalneam pe hol, ne mai masuram inaltimile. Am avut o petrecere de inceput de filmari pentru The Long Night, a inceput cu difuzarea in cinematograf a doua episoade si apoi am continuat intr-un bar, acolo a stat echipa, actorii, sa zicem ca tot castul. Cel mai haituit era John Snow, nu putea sa scape nici in mall. Zeci de fete erau dupa el. Trei etaje a coborat in fuga

Game of Thrones a fost cel mai scump, cel mai vizionat si cel mai premiat serial creat vreodata, cu peste 45 de trofee la activ.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img