joi, 18 aprilie, 2024

Un vaccin pentru un tip agresiv de cancer a fost testat si e eficient 100%

Distribuie:

Publicat:

Un nou vaccin pentru melanom, chiar de tipul foarte agresiv, a fost testat pe soareci si s-a dovedit a fi eficient 100%. Mai mult, vaccinul are si capacitatea de a preveni reaparitia ulterioara a tumorilor, se arata intr-un raport citat de Science Alert, noteaza ziare.com. "Asa cum un vaccin poate antrena organismul sa lupte cu patogenii externi, acest vaccin antreneaza sistemul imunitar sa atace tumoarea", a explicat Dale Boger, de la Scripps Research Institute, in California.

In cadrul studiului au fost alesi cobai cu o forma agresiva de melanom, impartiti in trei grupe si tratati diferit. Dupa 54 de zile, cei vaccinati aveau o rata de supravietuire de 100%, in timp ce in celelalte doua grupe rata era de 0%, respectiv 25%.

Oamenii de stiinta au descoperit ca efectele vaccinului se pastreaza si dupa ce cancerul dispare. Acestia au incercat sa inoculeze iar boala in cobaii tratati, dar pur si simplu organismul lor s-a opus, se mai arata intr-un raport publicat de Proceedings of the National Academy of Sciences.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img