vineri, 29 martie, 2024

Uniformele scolare ar putea redeveni obligatorii

Distribuie:

Publicat:

Uniformele ar putea deveni, din nou, obligatorii in scoli si gradinite. Mai multi parlamentari au depus un proiect de lege prin care cer reintroducerea uniformelor atat in invatamantul prescolar si preuniversitar de stat, cat si in cel privat, pentru ca elevii sa fie usor de recunoscut si persoanele straine sa nu poata avea acces in scoli.

Proiectul de lege a fost depus, inainte de Craciun, la Senat, de mai multi parlamentari. Potrivit initiativei legislative, “in invatamantul prescolar si preuniversitar de stat si privat este obligatoriu portul uniformei scolare”.

Initiatorii sustin ca, la nivelul fiecarei unitati de invatamant preunivesitar, directorul scolii si consiliul de administratie decid asupra modelului uniformei scolare, dupa consultarea prealabila a comitetelor de parinti si elevi.

Printre motivele invocate de parlamentari in sprijinul introducerii uniformelor obligatorii se numara intarirea disciplinei in scoli, prevenirea si combaterea violentei si evitarea discriminarii intre elevii saraci si cei care provin din familii instarite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img