sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Untul de cupuacu reda fermitatea pielii

Distribuie:

Publicat:

Cupuacu este un arbore pitic, inrudit cu arborele de cacao, originar din Padurea Amazoniana a Americii de Sud. Fructul contine in mijloc delicioasele seminte din care se face ciocolata fara cofeina. Este deosebit de hidratant, calmant, regenereaza si reda fermitatea pielii, are o foarte mare capacitate de retinere a apei in epiderma, „umple” ridurile, are un puternic efect antioxidant, protejeaza pielea contra radicalilor liberi si regenereaza tesuturile. Calmeaza si protejeaza pielea iritata, iar aplicat pe piele, direct sau sub forma de lotiune, creme sau unturi de corp din comert, uleiul solid de cupuacu ofera protectie impotriva razelor ultraviolete. Vitaminele A, B si acizii grasi din compozitia acestuia imbunatatesc textura pielii si o hidrateaza in profunzime.

Spre deosebire de alte produse de hidratare, untul de cacao nu blocheaza porii si permite pielii sa respire, fiind in acelasi timp un ingredient natural, intens hidratant. Contine o cantitate mare de antioxidanti, care au rolul de a proteja pielea de efectele nocive ale mediului, are puternice efecte antiimbatranire, motiv pentru care este recomandat pentru utilizarea zilnica, dar mai ales inainte si dupa expunerea la soare. Continutul mare de vitamine A si E il face un bun regenerant, cu efecte imediate de catifelare, netezire si intinerire. Buzele crapate si uscate pot fi revitalizate, vergeturile estompate, ridurile eliminate, iar genele hranite si fortificate cu ajutorul untului de cacao.

Obtinut prin presarea miezului de migdale, acest unt reprezinta un hidratant de exceptie, care transforma o piele lipsita de stralucire in una fina si catifelata. Deoarece este bogat in vitamine, proteine, enzime si minerale, poate fi folosit atat pentru masajul corpului, cat si al fetei, fiind recomandat in cosmetica pentru toate tipurile de ten, chiar si pentru cel acneic. Untul de migdale mai este util pentru atenuarea cearcanelor, prevenirea ridurilor, a varfurilor despicate si chiar pentru a inlatura cel mai rezistent produs de machiaj. Cel mai intens efect il puteti obtine prin aplicarea acestuia pe tegumentul umed, in asociere cu o crema sau cu o lotiune.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img