miercuri, 17 aprilie, 2024

Unul din zece nu munceste ! Acest lucru este valabil si in Vaslui

Distribuie:

Publicat:

In Vaslui rata somajului este de 10,19%, fiind de peste 2,5 ori mai mare decat media inregistrata la nivel national (de 4,02% in decembrie 2017), arata datele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca .Pe locul doi in topul judetelor cu cel mai ridicat nivel al somajului este Teleorman: cu o rata de 10,02%.     

                                                                                
 Conform datelor publicate de Ministerul Muncii pentru primele noua luni ale anului trecut din totalul celor aproape 240.000 de romani care primesc venit minim garantat (care variaza intre 140 de lei si 530 de lei pe luna, in functie de numarul de persoane din familie), cei mai multi (cate peste 8.000) sunt in judetele care au si somaj peste media nationala, respectiv Olt, Dambovita, Iasi, Teleorman sau Vaslui. Din aceasta lista exceptie face Iasiul, al doilea cel mai mare judet din tara dupa numarul locuitorilor, care are totusi un somaj scazut, de 4%. Pe langa Vaslui, Teleorman si Mehedinti, in topul judetelor cu rate ale somajului ridicate se mai afla Dolj (8,8%), Buzau (8,6%), Galati (7,8%), Olt (7,4%), Ialomita (6,7%), Bacau (6,6%) si Gorj (6,3%).                              

                                                
 La nivel national, rata somajului la finalul lunii decembrie a anului trecut a fost de 4,02%, ceea ce inseamna ca existau aproximativ 351.000 de someri la nivelul intregii tari. Dintre acestia, numai 21% (adica aproape 73.000 de persoane) primeau indemnizatii de somaj, restul fiind in evidentele agentiei de ocupare pentru ca isi doresc ca acestea sa ii ia in calcul atunci cand apar oportunitati de noi locuri de munca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img