vineri, 29 martie, 2024

UPDATE:Patru afgani care intentionau sa intre ilegal in Romania, depistati de politistii de frontiera huseni-FOTO

Distribuie:

Publicat:

UPDATE:Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi,au depistat in zona de responsabilitate patru cetateni afgani care au incercat sa intre ilegal in Romania.

* In data de 10 septembrie, in jurul orei 18.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi – judetul Vaslui, actionand in baza unei informatii, au depistat, o persoana de sex masculin ce se deplasa pe jos, dinspre malul raului Prut catre localitatea Risesti. In urma verificarilor efectuate, a rezultat ca persoana in cauza este un cetatean afgan, in varsta de 27 de ani, care incerca sa intre ilegal in Romania dupa ce traversase inot raul Prut. 

* Cateva ore mai tarziu, politisti de frontiera din cadrul aceluiasi sector, actionand in baza unei informatii, au depistat in apropiere de localitatea de frontiera Valea Grecului, judetul Vaslui, trei persoane de sex masculin care nu isi justificau prezenta in zona. In urma verificarilor efectuate de catre lucratorii nostri a reiesit ca sunt cetateni afgani, cu varste cuprinse intre 17 si 29 de ani.

Din cercetarile efectuate impreuna cu autoritatile din R. Moldova si din declaratia persoanelor in cauza, a reiesit ca acestia au trecut raul Prut inot, cu intentia de a ajunge intr-o tara din Spatiul Schengen.

Politistii de frontiera au intocmit pe numele celor patru barbati lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat.

In baza acordurilor incheiate intre Romania si Republica Moldova, la finalizarea cercetarilor persoanele vor fi predate autoritatilor de frontiera ale statului vecin.

Stirea initiala:In dupa-amiaza zilei de ieri, joi, 10 septembrie, un tanar in varsta de aproximativ 18 ani a fost localizat in zona localitati Rasesti, comuna Dranceni.Tanarul a încercat sa intre fraudulos in Romania prin zona localitatatii Rasesti; acesta nu detinea asupra lui nici un fel de document de identitate, el  nevorbind romana.

Cetateanul strain a fost preluat imediat de catre un echipaj al Politiei de Frontiera Husi atat pentru a se stabili nationalitatea acestuia, cat si pentrru a se descoperi cum a reusit sa traverseze raul Prut pentru a ajunge in Romania. VOM REVENI CU DETALII.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img