marți, 23 aprilie, 2024

UPDATE:transportatorii vasluieni si-au reluat activitatea, cel putin temporar

Distribuie:

Publicat:

UPDATE:

Transportatorii rutieri de persoane si-au reluat activitatea de astazi, 11 octombrie, incepand cu ora 15:00. Activitatea a revenit la normal cel putin pana joia viitoare cand avea loc sedinta de comisia a Transporturilor din cadrul Guvernului cand liderii sindicatelor se va intalni cu ministrul Sova.

 

Stire initiala:Niciun microbuz care efectueaza curse regulate in interiorul judetului Vaslui, intre judete si intre orase si sate nu pleaca de la baza incepand de astazi, 11 octombrie.

 

Ce spune Eduard Popica- prefectul judetului Vaslui :

 

“Exista o inițiativa la nivel național a transportatorilor privați , inițiativa care a fost adusă la cunoștința si Instituției Prefectului Judetul Vaslui, in cursul zilei de ieri si care face referire la faptul ca vor inceta activitatea de transport interjudetean si judetean pentru o perioada nedeterminată , in semn de protest fata de promovarea de catre Ministerul Transporturilor a modificarilor aduse Ordinului 980/2011 (normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea si efectuarea transporturilor rutiere si a activitatilor conexe acestora). Am adus la cunoștința si am purtat discuții im cursul zilei de ieri cu reprezentanții ministerului transporturilor, urmând ca aceștia sa găsească o soluție. Imediat ce vom avea un răspuns concret in ceea ce privesc aspectele aduse la cunoștința, vom da mai multe detalii, in calitate de reprezentant al Guvernului in teritoriu, noi ca instituție, am transmis cu celeritate doleanțele transportatorilor.” declara prefectul

 

Transportatorii rutieri de persoane nu fac decat sa se alinieze majoritatii din tara nemultumiti de ordinul Ministrului Transporturilor pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea si efectuarea transporturilor rutiere.

 

Mai precis, ministrul Lucian Sova doreste liberalizarea transporturilor.

 

In contradictie, transportatorii sustin ca in acest fel, pe rutele pe care le detin de zeci de ani vor putea circula si autobuzele altor companii.

 

Departajarea actuala la atribuirea licentelor se face in functie de vechime. In acest moment, cel mai important criteriu este vechimea.

 

Practic, acum castiga mereu trasee aceeasi companie, in detrimentul uneia care poate avea parc auto similar si microbuze moderne. Lucian Sova sustine ca odata cu liberalizarea pietei apare concurenta, iar calatorii au de castigat.

In gari si pe autobuze, transportatorii au pus afise prin care informeaza ca activitatea va fi suspendata incepand de astazi pana cand ministrul nu retrage acest ordin.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img