vineri, 29 martie, 2024

Urmarit international depistat la P.T.F. Albita cu o carte de identitate romaneasca falsa asupra sa

Distribuie:

Publicat:

Politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au depistat si retinut un cetatean din Republica Moldova pe numele caruia era emis un mandat european de arestare pentru savarsirea unor infractiuni de furt si uz de fals pe teritoriul Austriei. Totodata asupra barbatului a fost descoperita o carte de identitate romaneasca falsa.

In data de 22 iunie, in jurul orei 17.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei de stat, cetateanul din R. Moldova Eduard C., in varsta de 32 de ani, pasager intr-un autoturism inmatriculat in R. Moldova.

“La controlul de frontiera, lucratorii nostri au constatat ca pe numele barbatului era emis, de catre autoritatile austriece, din data de 17.06.2016, un mandat european de arestare pentru savarsirea unor infractiuni de furt din domeniul privat si de uz de fals pe teritoriul Austriei. La controlul efectuat asupra persoanei, a fost descoperita o carte de identitate cu insemnele autoritatilor din Romania, ce avea aplicata fotografia lui Eduard C. dar avea inscrise datele de identitate ale unui cetatean roman, nascut in Ucraina.”declara Irina Mirica,purtator de cuvand din cadrul S.T.P.F. Vaslui

In urma verificarilor suplimentare, politistii de frontiera au stabilit ca documentul in cauza este fals.

Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca a obtinut cartea de identitate contra sumei de 250 euro, de la persoane pe care nu le cunoaste, dar nu a folosit-o niciodata.

Politistii de frontiera au intrerupt calatoria lui Eduard C. care a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale a I.P.J. Vaslui, in vederea luarii masurilor legale si efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img