vineri, 19 aprilie, 2024

Urmeaza o tragedie! Autoritatile de mediu vor sa reautorizeze o bomba toxica pentru mediu! Localnicii protesteaza

Distribuie:

Publicat:

Noi cei din Comuna Glina si Popesti Leordeni dar si din cartierele din apropiere va anuntam ca din pacate urmeaza o tragedie pentru peste 100.000 de persoane si aceasta destul de repede ca urmare a autorizarii in data de 28 septembrie a gropii de gunoi Glina care a distrus si a contaminat viata locuitorilor in ultimii 15 ani.

Prin aceasta reautorizare planuita in detaliu de Ministerul Mediului, de Agentia pentru protectia Mediului Ilfov si de Directia de Sanatate Publica Ilfov, vom fi foarte aproape de o exterminare in masa a comunitatii noastre pentru urmatorii 10 ani, cat va dura aceasta autorizatie. Pentru noi protectia mediului inseamna protectia in primul rand a populatiei si a comunitatii iar nu protectia unor afaceristi nesatui, prin incalcarea legilor de catre Ministerul Mediului, Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov si Directia de Sanatate Publica Ilfov. 

Prin autorizarea acestei gropi de gunoi in anul 2002 si in anul 2007 ati distrus mai multe generatii de oameni nevinovati dar si o generatie de copii, care acum sunt niste tineri bolnavi, palizi, descumpaniti si lipsiti de viitor. Cu ce pret ati facut acest act si acest sacrificiu?

Va pregatiti din nou in aceste zile sa sacrificati o noua generatie, sa sacrificati sanatatea oamenilor, prin reautorizarea gropii Glina.

Dormiti linistiti cand stiti ca prin semnatura dumneavoastra condamnati la boala si moarte oameni sanatosi si copii nevinovati? Sau pentru dumneavoastra singurul Dumnezeu este banul si afacerile pe care puteti sa le dirijati ca urmare a puterii temporare pe care v-au dat-o chiar si acesti oameni pe care ii condamnati?

Va ascundeti in spatele interpretarilor legilor si acordurilor si de fapt cunoasteti in detaliu faptul ca incalcati in primul rand dreptul la viata si la sanatate.  Nu va este frica de o razbunare divina, doamna Ministru Gratiela Gavrilescu? Nu va este frica de ceea ce faceti doamna director Dorojan? Nu va este frica de tot ceea ce faceti doamna Garban? Nu va este frica domnule Craciun de avizele de sanatate pe care le emiteti? 

Viata de langa groapa de gunoi Glina la o distanta de mai putin de 100 de metri cu un munte de gunoi de peste 50 de metri inaltime pute atat de rau incat poate fi numita orice numai viata nu. La 30 – 40 de grade nu poti sa stai cu geamul deschis iar duhoarea ajunge pana in Bucuresti de la cele peste 100 ha de mizerie prin care se scurge o zeama care otraveste pamantul, aerul, pomii, oamenii si asezarile inconjurate de groapa.  Aici se ingrasa gandacii care se fac cat pumnul si ganganii cat o palma cu sute de picioare care ne napadesc casele iar cu sobolanii foarte mari ne-am obisnuit si traim alaturi de ei. Ne-am obisnuit si cu muscaturile lor, fiind foarte rai, cand iesim prin curti dupa treburi. Apa din fantani are miros de gunoi dar o bem pentru ca nu avem alta apa si nu putem sa cumparam tot timpul apa la sticla si mai si udam legumele cu ea. Aerul este plin de un praf de gunoaie macinate si care ne intra in gura, in gat si in ochi tot timpul, iar cand bate vantul chiar nu putem sa respiram. Au venit sa ne spuna prin tot felul de studii mincinoase ca gunoiul macinat din aer nu vine dinspre groapa ci vine de pe sosea, de la masini. Sunt minciuni foarte grave si noi stim exact pentru ca traim de atatia ani langa groapa iar praful de gunoi macinat are un gust dulceag. Din ce am auzit la groapa au fost depozitate si otravuri amestecate cu cianuri aduse de prin Arges si stim ca atunci cand se depoziteaza asa ceva mirosul din aer si praful de gunoaie capata alt gust ceva mai intepator si mai acid, gustul pe care le-am respirat si praf pe care l-am mancat ani de zile.

Cand ia foc groapa, si asta se intampla de 2, 3 sau 4 ori pe an fugim din casa ca potarnichile de frica de a nu lua foc cu totii, si asteptam pe margine sa se stinga focul. Fiind foarte aproape de groapa, la 70, 80 si 100 de metri, pale de gunoi aprinse ajung in curtile noastre si cateodata pe acoperisuri si reusim cu greu sa le stingem. 

Daca groapa nu venea spre sat poate aveam alta soarta, noi avem aici case de cand ne stim, de la bunici, din anii 40 – 50 iar cand a venit Ceausescu cu daramaturile de la cutremurul din 1977 noi casele tot aici le aveam. 

Cand depozitau daramaturi si moloz din constructii nu aveam probleme ca groapa era la o distanta de peste 1 km dar cand au inceput din 2002 sa depoziteze mizerii si gunoaie groapa s-a extins catre case si odata cu ea toate nenorocirile noastre. Au inceput sa zica ca noi am venit cu casele spre depozit si este vina noastra daca ne miroase, daca apa nu este buna, daca ne iau foc acoperisurile sau avem ganganii si sobolani. 

Sobolani sunt acesti afaceristi nesatui si cei din Minister si Agentii care mint cu nerusinare si ne vand viata si sanatatea acoperindu-se cu studii prin care spun ca totul este extraordinar si noi o ducem foarte bine iar muntele de gunoi de langa case ne face mult bine. 

Sa ne spuneti doamna Ministru Gratiela Gavrilescu de ce dati voie Agentiei pentru Protectia Mediului Ilfov, doamnei Dorojan si doamnei Garban, sa dea o noua autorizatie pentru groapa Glina daca legea interzice o groapa la o distanta mai mica de 1000 m de case? Sa ne spuneti de ce incalcati aceasta lege si cu ce scop? Sa ne spuneti domnule Ministru al Sanatatii Florian Dorel Bodog de ce dati voie Directiei de Sanatate Publica Ilfov si domnului Director Craciun sa dea aviz de sanatate cand groapa se afla la o distanta de 70 de metri de casele noastre ? De ce incalcati aceasta lege? Sa ne spuneti doamna Ministru de Interne  de ce dati voie celor de la ISU Ilfov sa dea aviz gropii de gunoi Glina cand aceasta se afla la mai putin de 70 de metri de casele noastre si putem sa ardem cu sobolanii nostri cu tot in cateva minute cand ia foc groapa pana sa mai poata cineva sa ne mai salveze?

Consideram ca daca avizati groapa Glina pe urmatorii 10 ani pe data de 28 septembrie o faceti cu buna stiinta iar ce va intampla rau cu noi este vina voastra  si pacatul vostru pe care trebuie sa il purtati si sa raspuneti pentru el in fata justitiei umane sau divine sau in fata ambelor.

Mai aveti inca posibilitatea sa fiti buni, mai aveti posibilitatea sa fiti oameni, mai aveti posibilitatea sa fiti demni – NU AUTORIZATI GROAPA DE GUNOI GLINA, NU NE CONDAMNATI LA MOARTE!

Noi cei din comuna Glina si Popesti Leordeni, care semnam mai jos, invitam public in data de 22 septembrie 2017, ora 11 in comuna Glina, strada Constantin Vacarescu, nr.20, urmatoarele autoritati:

• Ministrul Mediului – doamna Gratiela Leocadia GAVRILESCU 

• Director Executiv  Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov – doamna Gabriela Dorojan  

• Sef Serviciu Avize, Acorduri, Autorizatii Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov – doamna Elena Garban 

• Ministrul Sanatatii – domnul Florian – Dorel Bodog 

• Director Executiv Directia de Sanatate – domnul Danut Craciun 

• Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Ilfov – domnul Colonel CHISCOP Flaviu-Dorel

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img