sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vama ALBITA:Amenda de 8.000 lei aplicata unei firme de transport

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au sanctionat o firma de transport din R. Moldova cu amenda contraventionala in valoare de 8.000 lei pentru ca nu a respectat obligatiile legale care ii incumba.

In data de 27 august, in jurul orei 17.30, la P.T.F. Albita/ judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru a intra in tara, ca pasagera a unui autocar apartinand unei firme de transport din R. Moldova, cetateana din R. Moldova Claudia N., in varsta de 53 de ani.

La controlul de frontiera, lucratorii nostri au constatat ca femeia nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a i se permite intrarea in Romania (nu  detine o viza sau un permis de sedere acordat in conditiile O.U.G. nr.194/2002), motiv pentru care nu i s-a permis intrarea in Romania, conform art. 8, alin.1, lit. a din O.U.G.194/2002.

De asemenea, firma de transport a fost sanctionata contraventional, cu amenda in valoare de 8.000 lei, pentru nerespectarea de catre transportator a obligatiilor prevazute de art.7 pct. 1 din O.U.G. 194/2002, care precizeaza ca este interzisa aducerea in Romania de catre companiile de transport aeriene, navale sau terestre a strainilor fara documente de trecere a frontierei, cu documente sau vize false ori falsificate sau ascunsi in mijloacele de transport ori care nu indeplinesc conditiile prevazute la art. 6 alin. (1) lit. a) si b).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img