vineri, 29 martie, 2024

VAMA ALBITA : Carte de identitate falsa, ascunsa in borseta unui cetatean moldovean

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au descoperit in borseta unui cetatean moldovean o carte de identitate  romaneasca ce s-a dovedit a fi falsa, pentru care barbatul a declarat ca a platit suma de 200 euro.
 
Duminica, 24 septembrie, in jurul orelor 05.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albita – judetul Vaslui, s-a prezentat pentru a iesi din tara, cetateanul din Republica  Moldova  Ion P., in varsta de 38 de ani, conducand un autoturism marca Mercedes inmatriculat in Republica Moldova.

In baza unei analize de risc, politistii de frontiera au solicitat lucratorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra persoanei si bagajulelor sale, in urma caruia a fost descoperita, in borseta lui Ion P., o carte de identitate cu insemnele autoritatilor romanesti. Cu ocazia verificarilor specifice efectuate lucratorii nostri au stabilit ca documentul este fals total. 

Cu privire la cele constatate, Ion P. a declarat ca a procurat documentul din Germania, de la un conational  ale carui date nu le cunoaste, platind suma de 200 de euro, deoarece depasise temenul legal de sedere si avea nevoie de un document de identitate pentru a ramane si lucra legal in Germania.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img