joi, 28 martie, 2024

Vama Albita: Carte de identitate falsa, descoperita la controlul de frontiera

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au descoperit, ascunsa in borseta unui cetatean din R. Moldova, o carte de identitate falsa care urma sa fie folosita in Germania.
 
La sfarsitul saptamanii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul din R. Moldova Vladimir A., in varsta de 37 de ani, pasager intr-un microbuz inmatriculat in Germania.

In baza unei analize de risc pe linia migratiei ilegale, politistii de frontiera au solicitat lucratorilor vamali efectuarea unui control amanuntit  asupra persoanei, in urma caruia a fost descoperita, ascunsa in borseta barbatului, o carte de identitate cu insemnele autoritatilor romane, pe care era imprimata fotografia acestuia.

Cu ocazia verificarilor specifice efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca documentul in cauza este fals.  

Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca a procurat documentul de la un conational ale carui date nu le cunoaste, platind suma de 200 de euro si ca urma sa il foloseasca in Germania pentru a ocupa un loc de munca.
Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img