marți, 19 martie, 2024

VAMA ALBITA: Peste 50.000 de comprimate si 1.400 de fiole cu substante anabolizante, in valoare de peste 300.000 de lei, confiscate la granita de la doi frati

Distribuie:

Publicat:

Peste 50.000 de comprimate si 1.400 de fiole cu substante anabolizante, in valoare de peste 300.000 de lei, au fost confiscate, vineri, de catre politistii de frontiera din Vama Albita, judetul Vaslui, de la doi frati care au incercat sa le introduca ilegal in tara, ascunse in autoturismul pe care il conduceau, precum si in doua motociclete pe care le transportau.
Cei doi frati Alexei C. si Iurie C., in varsta de 33, respectiv 27 de ani, care sunt cetateni romani si moldoveni, s-au prezentat pentru a intrat in tara, vineri, in jurul orei 11.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, potrivit unui comunicat al Politiei de Frontiera.
La controlul de frontiera, barbatii, care se aflau intr-un autoturism marca Dodge, inmatriculat in Republica Moldova, au declarat ca merg in judetul Arad, la o competitie sportiva de motociclism, in autovehicul aflandu-se si doua motociclete.
”In baza profilului de risc, echipa comuna de control formata din lucratori vamali si politisti de frontiera a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autoturismului. Cu acesta ocazie, in autoturism (bord, cutia de viteze, bara din spate, lada de scule), in rezervorul motocicletelor transportate, precum si in bagajele personale ale celor doi, au fost descoperite ascunse, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, 50.200 de comprimate si 1.407 fiole cu substante incluse in lista substantelor interzise prevazuta in Legea 104/2008”, declara Irina Mirica, purtatorul de cuvant din cadrul STPF Vaslui
Barbatii le-au spus anchetatorilor ca substantele descoperite nu le apartin si ei doar le transportau din Republica Moldova in Romania, urmand ca la destinatie sa primeasca 300 de euro, conform sursei citate. Substantele anabolizante descoperite, in valoare totala de 323.320 de lei au fost confiscate, politistii de frontiera facand cercetari pentru contrabanda, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img