vineri, 19 aprilie, 2024

VAMA ALBITA : Pistol si munitie neletale, depistate la controlul de frontiera – FOTO

Distribuie:

Publicat:

In Punctul de Trecere a Frontierei Albita, echipa comuna de control a depistat un tanar din R. Moldova care intentiona sa intre in Romania cu un pistol cu aer comprimat si 483 proiectile aferente acestuia, din categoria armelor si munitiilor de foc neletale, fara a detine documentele necesare.

In data de 15 ianuarie, in jurul orei 13.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, s-a prezentat pentru a intra in tara, pasager intr-un autoturism marca Mercedes, inmatriculat in Bulgaria, Ion V., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 19 ani.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autoturismului si persoanei, ocazie cu care, echipa comuna de control, formata din lucratori vamali si politisti de frontiera, a descoperit, ascuns si nedeclarat, pe corpul lui Ion V., la brau, sub haine, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, un pistol, in interiorul caruia se afla un incarcator fara munitie si un tub cu aer comprimat. Totodata, in bagajul personal au fost descoperite 250 de proiectile de calibru 4,5 mm, 3 tuburi cu aer comprimat  si o cutie cu 230 proiectile din plumb de 4,5 mm.

In urma verificarilor specifice efectuate s-a stabilit ca atat pistolul, cat si proiectilele descoperite fac parte din categoria armelor si munitiilor de foc neletale.

“Cu privire la cele constatate, Ion V. a declarat ca a achizitionat arma si munitia din R. Moldova, de la un conational, in urma unui anunt pe internet, platind suma de 1.000 lei moldovenesti. De asemenea, tanarul a mai declarat ca  nu a stiut ca la intrarea in Romania trebuia sa-l declare sau ca ar avea nevoie de documente sau avize pentru detinerea sau transportul acestuia.” declara Irina MIRICA – purtatorul de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

Arma si munitia aferenta au fost ridicate in vederea continuarii si definitivarii cercetarilor.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere sau port fara drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img