sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vaslui: A fost prelungit Codul Galben de viscol si ninsoare

Distribuie:

Publicat:

Potrivit datelor centralizate la nivelul Institutiei Prefectului-judetul Vaslui, nu au fost inregistrate situatii grave care sa nu poata fi gestionate in timp util.
 
In ultimele 24 de ore, in judet, zapada viscolita a creat probleme pe o serie de sectoare de drumuri comunale si judetene, unde se circula greu.

Intr-o serie de scoli, elevii si cadrele didactice nu au putut ajunge la cursuri din cauza conditiilor meteo dificile.

Au fost inchise o serie de unitati de invatamant din comunele Puiesti, Vinderei, Ciocani, Banca, Tutova, Poienesti, Costesti si Miclesti.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis un nou Cod galben care vizeaza tot ninsori insemnate si viscol si este valabil de marti noapte, de la ora 23, pana miercuri noapte, la ora 23, in Capitala si in 11 judete, respectiv Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Prahova, Dambovita, Arges, Olt, Teleorman, Dolj si Mehedinti.

Potrivit meteorologilor, in intervalul mentionat aria ninsorilor va fi in extindere, incepand din sud-vest si va cuprinde jumatatea de sud a tarii.

In Muntenia, Dobrogea, precum si in jumatatea sudica a Olteniei si a Moldovei ninsorile vor fi local insemnate cantitativ si se va depune strat consistent de zapada.

Vantul se va intensifica treptat pe parcursul noptii de marti spre miercuri (27/28 februarie) si va avea viteze de 45 – 55 km/h, iar miercuri (28 februarie) in sud-est rafalele vor depasi temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberand si troienind zapada si diminuand vizibilitatea.

Institutia Prefectului-judetul Vaslui recomanda conducatorilor auto sa se intereseze cu privire la situatia cailor de comunicatie pe care le vor parcurge si sa isi echipeze autoturismele pentru a face fata conditiilor de iarna.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img