marți, 16 aprilie, 2024

Vaslui: Aglomeratie la somaj

Distribuie:

Publicat:

Sute de persoane din judetul Vaslui au asteptat, joi, cateva ore in frig, in fata Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vaslui, pentru a obtine viza necesara cu care apoi sa primeasca venitul minim garantat. Reprezentantii institutiei spun ca au fost facute programari pe zile pentru evitarea eglomeratiei, dar ”s-au suprapus cu zilele libere date de catre Guvern”.

Persoanele adunate, joi, in fata sediului AJOFM Vaslui, au asteptat chiar si trei ore pentru a obtine viza pentru venitul minim garantat. Anterior, oamenii au mai petrecut alte cateva zeci de minute la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vaslui pentru a primi acea hartie prin care sa demonstreze la Agentia de Somaj ca nu au obtinut niciun fel de venit care ar putea sa conduca la pierderea ajutorului social.

”Stau si inghet aici de mai bine de trei ore, chiar daca afara sunt -10 grade. Am fost si la Finante, unde am mai stat si acolo vreo doua ore la rand. Nu intelegem de ce trebuie sa ne poarte pe drumuri pentru un amarat ajutor social”, sustine Maria Acasandrei, una dintre femeile care astepta la rand.

Reprezentantii AJOFM Vaslui sustin ca aglomeratia a aparut ca urmare a numarului mare de persoane care au venit la Agentie pe sfarsit de luna pentru reinnoirea cererilor de persoane in cautarea unui loc de munca.

”Cei aflati in fata AJOFM sunt beneficiarii de venit minim garantat, conform Legii 416/2001. Noi am facut programari pe zile pentru a evita aglomeratia, insa, acum, pe final de luna, s-au suprapus cu zilele libere date de catre Guvern”, a declarat purtatorul de cuvant al AJOFM Vaslui, Laura Toporascu.

Cei aproximativ 8.000 de beneficiari de ajutor minim garantat din judetul Vaslui au posibilitatea de a obtine avizul AJOFM pana pe 31 ianuarie 2017 pentru a nu pierde venitul minim garantat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img