sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vaslui : ,, Alcoolul conduce la tragedii –Povesti fara happy-end” – actiune a biroului rutier – FOTO

Distribuie:

Publicat:

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au desfasurat o actiune pentru cresterea sigurantei traficului rutier, circumscrisa campaniei lansate la sfarsitul lunii iulie a.c. ,, Alcoolul conduce la tragedii –Povesti fara happy-end”.

Peste 35 de politisti din cadrul structurilor de politie rutiera si ordine publica au desfasurat activitati, pe raza judetului Vaslui, pentru prevenirea si combaterea infractiunilor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor de catre persoane aflate sub influenta bauturilor alcoolice. In vederea identificarii conducatorilor auto care au incalcat prevederile stabilite prin lege privitoare la  consumul de alcool, politistii au testat cu aparatul alcooltest peste 250 de conducatori de autovehicule. In cazul a 6 conducatori auto au fost intocmite dosare penale, efectuandu-se cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii  prevazute si pedepsite de  art. 336 (alin. 1) din Codul Penal, privind conducerea unui vehicul de catre o persoana aflata sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Urmare a abaterilor constatate, politistii au aplicat 37 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 15.800 lei. De asemenea, acestia au retinut 7 permise de conducere si 6 certificate de inmatriculare in cazul conducatorilor auto care nu au respectat prevederile legale in vigoare privind circulatia pe drumurile publice.   

Pentru instruirea conducatorilor auto asupra riscurilor generate de conducerea autovehiculelor dupa consumul unor bauturi alcoolice, politistii s-au deplasat in zonele din apropierea unor cluburi din municipiul Barlad, unde au desfasurat activitati preventive si au oferit celor din zona sfaturi legate de siguranta rutiera. Au fost difuzate diferite materiale cu caracter preventiv, in special legate de consumul de alcool, iar cei prezenti au putut testa, cu ajutorul ochelarilor DROGISTO, modalitatea in care se modifica perceptia, reflexele si capacitatile cognitive in situatia consumului de alcool.   

Activitatea se circumscrie celor prevazute in cadrul parteneriatului dintre I.P.J. Vaslui si Asociatia Nationala pentru Sprijinirea Victimelor si Prevenirea Accidentelor Rutiere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img