vineri, 19 aprilie, 2024

VASLUI: Aproape 40 de copii sunt beneficiarii actiunii umanitare ”Fotbal din Suflet pentru copii”

Distribuie:

Publicat:

Gratie acestui proiect, cei 40 de copii de la serviciile comunitare 1 si 2 din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui au avut parte de doua zile superbe, petrecute in compania voluntarilor de la Asociatia Judeteana de Fotbal, Asociatia Solidar si Sports4Children Foundation (SUA).

In prima zi, acestia au vizionat un film la cinematografrul din Vaslui, pentru ca a doua zi sa o petreaca la Iasi. Primul popas a fost la Palatul Culturii, unde copiii au vizitat toate muzeele, dupa care au luat pranzul alaturi de organizatori. Dupa amiaza au petrecut-o in Gradina Botanica, pentru ca seara sa-i prinda pe stadionul ”Emil Alexandrescu”. Vasluienii au fost oaspetii CSM Politehnica Iasi, primind invitatii la meciul de liga 1, dintre echipa locala si Politehnica Timisoara, incheiat nedecis, 1-1.

”Am avut parte de foarte multi sustinatori in aceasta actiune umanitara si multumim pe aceasta cale tuturor celor implicati. Fara ei nu puteam duce la bun sfarsit proiectul. Sunt convins ca a fost o experienta de neuitat pentru toti copiii beneficiari. Ne dorim ca fotbalul sa fie mai mult decat un fenomen sportiv si sa participam activ la viata comunitatii”, a spus Bogdan Gheorghita, presedintele AJF Vaslui.

In cadrul editiei 2017 a turneului de fotbal pe teren redus Summer Cup, AJF Vaslui, impreuna cu Asociatia Solidar si Sports4Children Foundation si-au dat mana la derularea unui proiect cu caracter umanitar. Fotbalistii vasluieni care evolueaza in liga I au pus la dispozitie tricourile de joc originale de la echipele lor de club, care au fost scoase la o licitatie on-line. Banii rezultati au fost folositi in activitatile derulate cu cei 40 de copii.

Au raspuns initiativei fostul fundas al FC Vaslui, Ionut Balaur, actualmente titular la FC Voluntari, Marian Tarsa, transferat in aceasta vara la FC Botosani, Mihai Vodut, de la FC Voluntaeri, Dragos Grigore, fostul capitan al nationalei de seniori, Vasile Buhaescu, de la Juventus Bucuresti, si Andrei Ciobanu, de la Viitorul Constanta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img