vineri, 19 aprilie, 2024

Vaslui : Autoritatile sunt pregatite pentru alegerile europarlamentare si referendumul de duminica

Distribuie:

Publicat:

Prefectura Vaslui a participat ieri, 23 mai, prin sistem videoconferinta, la Sedinta Comisiei Tehnice pentru coordonarea activitatilor de organizare a alegerilor pentru membrii din Romania in Parlamentul European din anul 2019, sub conducerea ministrului afacerilor interne, Carmen DAN.

La intalnire au participat reprezentantii tuturor institutiilor care fac parte din Comisia Tehnica Centrala si, prin sistem de videoconferinta, prefectii si sefii structurilor teritoriale ale MAI. Prefectul judetului Vaslui, Eduard Andrei Popica, a anuntat ca sunt pregatiti pentru acest scrutin electoral precizand ca la nivel de judet au fost organizate 536 sectii de votare, pentru un numar total de 413.926 de alegatori, fiind tiparite 1.366.491 buletine de vot, un tip pentru alegerile europarlamentare si doua tipuri pentru fiecare din intrebarile de la referendum.

Din cele 536 sectii de votare, 72 sunt la Vaslui, cu 10 sectii in plus fata de ultimul scrutin, 46 la Barlad si 20 la Husi. Din numarul persoanelor cu drept de vot, 114.927 se regasesc in municipiul Vaslui. Pentru a veni in sprijinul cetatenilor care doresc sa voteze, dar nu detin carte de identitate valabila, Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, cu sediul in Bucuresti, si serviciile publice comunitare pentru evidenta persoanelor din Capitala si din judete vor avea program si in zilele de 25 si 26 mai, conform programului stabilit la nivel local. Totodata, autoritatile au mentionat ca orice incalcare a legii privind desfasurarea procesului electoral poate fi sesizata la numarul unic de urgenta 112 sau efectivelor MAI.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img