miercuri, 17 aprilie, 2024

VASLUI:Bataie de joc la adresa insotitorilor persoanelor cu handicap!

Distribuie:

Publicat:

Primariile din judetul Vaslui inregistreaza restante la plata insotitorilor persoanelor cu dizabilitati. Potrivit autoritatilor vasluiene, din cauza lipsei banilor de la bugetul de stat , dar si fiindca numarul persoanelor cu handicap este in crestere, aceste plati sunt intarziate.

 Din pacate, sustin autoritatile sunt si primari care nu si-au programat bine bugetul si nu au tinut cont de numarul real a acestor persoane. Valeriu Caragata, administrator al judetului Vaslui spera ca in perioada urmatoare sa se ajunga la zi cu plata drepturilor salariale a celor peste 2.000 de asistenti personali ai persoanelor cu handicap din judetul Vaslui.

„Au mai fost probleme generate de lipsa lichiditatilor de bugetul de stat . Aceste sume vin de la bugetul consolidat al statului prin sectiunea transferuri. Noi suntem doar o veriga. In momentul in care nu vin aceste sume, nici noi nu le putem aloca.  Dar trebuie tinut cont de faptul ca acesta alocare a acestor sume tine insa si de planificarea primarilor. Sunt intarzaieri de aproape doua luni, dar sper ca odata ce au fost aprobate toate bugetele sa se incerce o recuperare a acestor intarzaieri”, spun sefii de la judet.

In ultimii ani, asistentii personali ai persoanelor cu handicap au tot trecut prin astfel de situatii. Au fost intarzaieri la plata salariilor si de jumatate de an, iar unii au preferat sa plece in somaj pentru a fi siguri ca primesc totusi luna de luna cativa banuti. Nu au renuntat insa sa ingrijeasca aceste persoane cu disabilitati deoarece in marea majoritate a situatiilor sunt rude.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img