sâmbătă, 20 aprilie, 2024

VASLUI:Bataie de joc pe drumurile din judet

Distribuie:

Publicat:

Si asta din cauza incomptentilor care conduc Sectia de Drumuri Nationale de la Barlad. Institutia il are in frunte pe Lucian Radu, un inginer care habar nu are cum sa isi faca meseria si care este depasit de situatia din judet. Astfel, cu cat stratul de omat creste mai mult, cu atat se vede mai tare prostia sefului. De cateva zile in judetul Vaslui ninge abundent. Drumurile sunt acoperite de zapada, iar materialul antiderapant lipseste cu desavarsire. Ce face Lucian Radu in aceasta situatie? Nimic! Lasa oamenii sa se lupte cu zapada. Autoritatile sunt si ele disperate, iar soferii au ajuns la capatul rabdarii. Sectia de Drumuri Nationale are incheiat contract de deszapezire cu societate Transmir. Potrivit contractului, Transmir asigura logistica, adica pune la dispozitie utilajele, se asigura ca aceste sunt functionale si ca au motorina si soferi. Regulile fiind respectate, urmeaza sa isi faca datoria si mintile mai putin laminate de la Drumuri Nationale. Dar, nu se intampla asa! Utilajele nu sunt scoase in teren pentru ca asa considera incompetentul sef Lucian Radu. Zilele trecute, reprezentantii Prefecturii Vaslui, au reclamat ca pe drumuri nu s-a dat cu  material antiderapant. Si atunci a iesit la iveala o alta problema. Lucian Radu a dormit toata vara in papucii statului si nu s-a aprovizionat cu material pentru sezonul rece. Poate nu a sperat ca ramane sef atata vreme! Sau poate s-a gandit ca nu mai vine iarna. Am stat de vorba cu superiorii domniei sale de la centru care ne-au transmis printr-un comunicat, urmatoarele: “In judete este de datoria sefilor de la Drumuri Nationale sa gestioneze situatia. Ei decid cate masini trimit in teren, in ce zone si la ce interval. Contractele pe care noi le avem incheiate in toate judetele, in urma unor licitatii, au urmatorul regulament: O societate ne pune la dispozitie utilajele necesare, acestea trebuie sa fie functionale, sa aiba combustibil si soferi. Mai departe, angajatii de la Drumuri decid cum si cand se intervine. Din situatia existenta la noi, situatie transmisa de Sectia de Drumuri din Barlad, nu reiese ca ar fi probleme cu cantitatile de material antiderapant, dar vom solicita si noi informatii suplimentare sa vedem care este situatia”, se arata intr-un comunicat al CNADNR.
 
Lucian Radu nu a auzit pana acum de parazapezi

Parazapezile mult asteptate de toata lumea din judet inca nu au ajuns la Vaslui. Si aceasta “realizare” i se atribuie tot lui Lucian Radu. In alte judete, sefii de la drumuri au facut demersuri peste demersuri pentru a primi parazapezi. La noi directorul de la Drumuri a avut cu totul alte preocupari. In judetul vecin, la Iasi, au fost trimise panourile care ajuta foarte tare pe vreme de viscol, Vasluiul sta bine mersi pe lista de asteptare. Cand la Sectia de Drumuri Nationale incompetenta este cuvantul de ordine, nu poate avea nimeni alte asteptari. In judetul Vaslui, sectoarele de drum national in care se produc frecvent blocaje urmare a caderilor masive de zapada si a viscolului sunt DN 2F, intre kilometrii 45-54 Dragomiresti – Blesca, DN 11A Ivesti-Bârlad, DN 24 Solesti- Codaesti, DN 24B Valea Grecului, DN 24 A Murgeni-Rinzesti si Berezeni – Vetrisoaia si DN 26 limita judetului Galati – Blagesti. Fix pe aceste sectoare de drum ar trebuie sa actioneze Lucian Radu. La sfarsitul saptamanii trecute a fost nevoie de interventia directa a prefectului, astfel incat, cei de la Sectia de Drumuri Nationale sa isi faca datoria si sa imprastie cateva lopeti de material antiderapant. Si asta din cauza ca Lucian Radu a trimis utilajele sa deszapezeasca, dar a considerat ca nu este nevoie ca din urma lor sa se arunce si material antiderapant. Asa au ramas zeci de soferi blocati la Dragomiresti si asa au ramas mai multe TIR-uri impotmolite la intrarea in Husi.
 
Functia de sef la drumuri se mosteneste din tata-n fiu

Lucian Radu l-a inlocuit la comanda Sectiei de Drumuri Nationale pe Gicu Maftei, cel care a detinut acest post in timpul guvernarii PSD. Radu a fost sef de sector in cadrul SDN Vaslui. Starea precara a drumurilor nationale si europene care strabat judetul este cunoscuta de toata lumea. Interesant este ca Lucian Radu este fiul unui fost director de la Drumurile Nationale, Nita Radu, cel care a fost schimbat din functie in timpul guvernarii PDL. Altfel spus, functia de sef de la Drumurile Nationale a fost parca infiintata pentru familia Radu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img