vineri, 19 aprilie, 2024

Vaslui: Calificarea somerilor egala cu zero, o hartie in plus

Distribuie:

Publicat:

Cu asta se vor alege somerii care vor participa la cursurile de calificare si recalificare. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca arunca banii pentru a școli somerii in diverse meserii, dar locurile de munca lipsesc cu desavarsire. Piata muncii e atat de saraca, incat diplomele pe care le vor primi in urma absolvirii cursurilor nu-i vor ajuta cu nimic.

Somerii vasluieni sunt si ei cat se poate de constienti ca niciunul dintre cursurile de recalificare nu-i ajuta la nimic. Unii au avut o speranta odata cu recalificarea, insa au fost treziti repede la realitate. Speranta lor s-a naruit odata cu diploma primita. Cei care au finalizat cursurile nu au reusit sa se si angajeze.

 ”Agentia judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui a organizat in cursul anului trecut peste 60 de cursuri pentru aproximativ 2000 de someri”, spun cei de la AJOFM.

De la un an la altul, numarul celor incadrati in munca dupa ce s-au recalificat a fost tot mai scazut. In anul 2013, de exemplu, gradul de plasare pe piata muncii a celor recalificati si calificati depasea 65%, in 2014 insa a ajuns la 48%, iar anul trecut abia atingea 36%. Agent de paza, barman, brutar, frizer, confectioner, sunt doar cateva dintre meseriile in care se pot forma profesional in acest an vasluienii.

 Somerii indemnizati si neindemnizati care doresc sa urmeze cursurile de calificare se pot prezenta la AJOFM Vaslui cu o copie dupa cartea de identitate, copie dupa certificatele de studii si adeverinta medicala din care sa reiasa ca sunt buni de munca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img