vineri, 29 martie, 2024

VASLUI: Campionatul National de sah pentru veterani, in plina desfasurare

Distribuie:

Publicat:

In aceste zile, la Vaslui se desfasoara Campionatul National de sah pentru veterani si veterane. Competitia aduna cei mai valorosi sportivi trecuti de a doua tinerete din tara.

”Sunt toti cei mai buni jucatori din tara. Avem maestri internationali si mari maestri, oameni cu varsta foarte inaintata. Avem jucatori de peste 70 de ani, decanul de varsta avand 85 de ani. Se numeste Valeriu Petrovici”, a spus Constantin Grosu, organizatorul turneului.

Acesta a fost felicitat si de presedintele Federatiei Romane de Sah (FRS), Sorin Iacoban, pentru efortul depus in organizare: ”Va doresc sa va simtiti bine la Vaslui. Am contribuit si eu la organizarea competitiei la Vaslui. Anul trecut v-ati simtit foarte bine. Am dorit ca si anul acesta sa facem acelasi lucru. Merita felicitat domnul Grosu, fiindca numai dumnealui stie cum a facut-o. Sunt convins ca veti avea zile de neuitat si sper ca aceasta competitie sa adune cat mai multi jucatori”.

De altfel, jucatorii au revenit la Vaslui cu mare drag, fiind incantati de oras inca de anul trecut, cand au participat la aceeasi competitie.

”Am revenit la Vaslui, pentru ca anul trecut m-am simtit extraordinar. Am avut parte de conditii excelente de organizare si gazduire. Speram ca anul acesta sa fie si mai bine”, a spus Radu Cornea, din Bucuresti, care a concurat la toate cele 11 editii ale Campionatului National.

Arbitrajul este asigurat de Dinu Ioan Nicula, arbitru FIDE, ajutat de Catalin Baban.

”Voi face tot posibilul ca si aceasta editie sa se desfasoare impecabil. Apreciez cei care au revenit si la aceasta editie, una deosebita fiindca intra in concurs generatia 1967. Asadar, decreteii au devenit veterani”, a conchis Dinu Ioan Nicula.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img