miercuri, 24 aprilie, 2024

Vaslui : Consiliul Judetean obligat sa restituie Guvernului 175.000 lei

Distribuie:

Publicat:

 

Consiliul Judetean (CJ) Vaslui este obligat sa restituie Ministerului Comunicatiilor suma de 175.000 lei, bani pe care i-a primit pentru "Implementarea unei solutii E-Guvernare la nivelul judetului Vaslui pentru eficientizarea serviciilor publice in sprijinul cetatenilor si mediului de afaceri".

 

Acestui proiect s-au alaturat 15 unitati administrative din judet, mai precis 14 comune si municipiul Barlad, prin incheierea unui acord de parteneriat cu CJ Vaslui.

 

In urma unor verificari efectuate de catre o echipa de control din cadrul Ministerului Comunicatiilor in anul 2017, a rezultat faptul ca migrarea datelor nu a fost finalizata in noua aplicatie implementata prin proiect, fiind migrate partial date in modulul registrul agricol.

 

Din acest motiv, CJ Vaslui a fost obligat sa restituie 50% din valoarea facturii platita societatii care s-a ocupat de implementarea proiectului. Desi aceasta a contestat in instanta sanctiunea, Curtea de Apel Iasi a dat castig de cauza Ministerului Comunicatiilor, cu precizarea ca suma stabilita cu titlul de creanta bugetara a fost calculata corect.

CJ Vaslui contesta si decizia instantei iesene, dosarul ajungand astfel la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru judecarea caii de atac.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img