joi, 28 martie, 2024

VASLUI: „FOC DE ARTIFICII”-Vezi cate articole pirotehnice au confiscate

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni au ridicat, la sfarsitul saptamanii, 540 de articole pirotehnice de la domiciliul a doua persoane din municipiul Vaslui.

    In cadrul actiunii nationale „FOC DE ARTIFICII”, politistii vasluieni au continuat actiunile pentru prevenirea oricaror evenimente negative generate de nerespectarea legislatiei privind obiectele pirotehnice.

    Astfel, politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase Vaslui i-au identificat pe N. Florin, de 42 ani si N. Andrei, de 17 ani, ambii domiciliati in  municipiul Vaslui care detineau, fara drept, la locuintele lor 540 de articole pirotehnice in vederea comercializarii.

Pe numele celor doi barbati au fost intocmite dosare de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept.

    Actiunea ,,FOC DE ARTIFICII” urmareste prevenirea, identificarea si combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementeaza detinerea, comercializarea, importul, depozitarea si folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice si juridice, in perioada sarbatorilor de iarna 2015/2016.
       

            POLITIA ROMANA VA RECOMANDA

“In aceasta perioada, recomandam parintilor sa supravegheze copiii cu atentie, deoarece acestia pot fi expusi incidentelor survenite in urma folosirii necorespunzatoare a obiectelor de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice. Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile si periculoase. Folosirea lor necesita control si supraveghere, dar si responsabilitate sporita in ceea ce tine de respectarea conditiilor esentiale de securitate.”declara Mihaela Straub,purtator de cuvant din cadrul IPJ VASLUI

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img