vineri, 29 martie, 2024

Vaslui : In anul 2018, s-au inregistrat peste 250 de cazuri de TBC

Distribuie:

Publicat:

 

Mai bine de 250 de cazuri noi de tuberculoza s-au inregistrat in cursul anului 2018, la nivelul intregului judet, dupa cum arata statisticile Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui.

 

Numarul acestora a crescut simtitor, raportat la aceeasi perioada cand in evidente figurau 211 bolnavi de tuberculoza.

 

Un numar de 180 de cazuri sunt din mediul rural si 76 din mediul urban, cu cele mai multe imbolnaviri la persoane de peste 15 ani.

 

Astfel, au fost inregistrate 18 noi cazuri de boala la categoria de varsta 0-14 ani si 238 de cazuri la persoane de peste 15 ani.

Persoanele cu simptome sugestive pentru diagnosticul de tuberculoza trebuie sa se adreseze medicului de familie pentru trimitere la control de specialitate sau medicului specialist din Dispensarul de Pneumoftiziologie. Unitatile sanitare cu paturi asigura diagnosticul si tratamentul pacientilor cu tuberculoza, respectiv izolarea cazurilor pana la negativarea acestora. Tratamentul tuberculozei este gratuit pentru toti pacientii, iar medicamentele antituberculoase sunt furnizate atat pentru spitale, cat si pentru Dispensarele de Pneumoftiziologie, prin farmacii cu circuit inchis.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img