marți, 19 martie, 2024

Vaslui : Inchisoare cu executare pentru tanarul care a omorat un elev pe trecerea de pietoni

Distribuie:

Publicat:

Judecatoria Vaslui a dat sentinta in cazul lui Bogdan Ionut Radu, tanarul de 22 de ani din localitatea Muntenii de Sus, dupa ce a lovit mortal un elev de doar 15 ani. 

Trei ani si 6 luni de inchisoare cu executare au dispus judecatorii vasluieni in cazul tanarului, pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, si interzicerea dreptului de a conduce autovehicule timp de 3 ani,dupa ce si-a ispasit pedeapsa.

Deocamdata, tanarul este arestat la domiciliu pana cand se va pronunta sentinta definitiva.

In data de 2 martie, Bogdan Ionut Radu, se afla la volanul unui autoturism Alfa Romeo, pe care-l conducea cu o viteza de 80 km/h pe strada Stefan cel Mare din municipiul Vaslui. 
Pe parcursul deplasarii sale, la intersectia semaforizata din zona fostului cinematograf Independenta,soferul nu a respectat culoarea rosie a semaforului si a mers in continuarea acrosand astfel un adolescent, care se angajase in traversarea regulamentara pe culoarea verde. Impactul a fost mortal, minorul fiind transportat la un spital din Iasi in coma profunda, fara sa mai poata fi salvat. Dupa decesul tanarului, parintii au decis ca organele sa-i fie prelevate si sa salveze alte vieti.

Soferul a fost initial arestat preventiv doar o luna, deoarece judecatorii vasluieni au incoluit-o cu arestul la domiciliu. Familia tanarului decedat nu a solicitat daune morale insa isi doreste ca pedeapsa sa-i fie una pe masura.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img