marți, 16 aprilie, 2024

Vaslui:Infractiuni la regimul circulatiei rutiere

Distribuie:

Publicat:

In cursul zilei de miercuri,5 august,trei persoane au fost identificate in trafic de politisti in timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, incalcand normele legale in vigoare.

Politisti din cadrul Politiei orasului Negresti si Postului de Politie Todiresti, in timp ce efectuau activitati de supraveghere si control al traficului rutier, l-au identificat pe C. Andrei, de 19 ani, din comuna Dumesti care se deplasa pe D.C. 131, pe raza satului Cotic, comuna Todiresti cu un moped neinmatriculat.  Tanarul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultand o valoare de 0,41 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui unde i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

In cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

Un alt conducator auto, H. Traian, de 30 ani, din municipiul Vaslui, in timp ce se deplasa cu un autoturism pe D.J 245 A, in localitatea Lipovat, a fost oprit pentru control de catre politisti din cadrul Biroului Rutier Vaslui, care l-au testat cu aparatul alcooltest. Intrucat in urma acestei testarii a rezultat valoarea de 0,55 mg/l alcool pur in aerul expirat, conducatorului auto i-au fost prelevate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Barbatul este cercetat pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

Politistii Postului de Politie Grivita, efectuand serviciul de supraveghere si control al traficului rutier au procedat la oprirea regulamentara a lui P. Petru, de 62 ani, din comuna Grivita. In urma verificarilor efectuate in baza de date privind detinatorii de permise auto s-a stabilit faptul ca barbatul avea suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe numele acestuia a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana carei exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img