vineri, 29 martie, 2024

Vaslui : perchezitii la persoane banuite de infractiuni de criminalitate organizata

Distribuie:

Publicat:

In aceasta dimineata, politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si procurorii D.I.I.C.O.T. efectueaza 238 de perchezitii in Bucuresti si pe raza a 28 de judete, in cadrul a  15 dosare penale de criminalitate organizata.   

La data de 16 mai a.c., politisti din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, cu sprijinul mai multor unitati de politie si suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrala, efectueaza 15 actiuni operative, in cadrul mai multor dosare penale.

Sunt puse in executare 238 de mandate de perchezitie in Bucuresti si 28 de judete (Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Vaslui, Galati, Braila, Vrancea, Covasna, Brasov, Buzau, Prahova, Dambovita, Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caras, Hunedoara, Timis, Bihor, Satu Mare, Salaj, Cluj si Bistrita Nasaud), urmand a fi audiate peste 290 de persoane.

Dosarele in cadrul carora sunt efectuate perchezitiile vizeaza comiterea infractiunilor de  constituire a unui grup infractional organizat, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala si spalare de bani.

In alte dosare se efectueaza cercetari  pentru efectuarea fara drept de operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

De asemenea, se efectueaza cercetari pentru evaziune fiscala, falsificare de instrumente electronice de plata, punere in circulatie de instrumente electronice de plata contrafacute, detinere de instrumente electronice de plata contrafacute, fals material in inscrisuri oficiale si fals informatic.

Totodata, sunt efectuate perchezitii in dosare penale in care sunt cercetate fapte de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism si marturie mincinoasa.

La operatiune participa peste 600 de politisti din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate, inspectoratelor de politie judetene si luptatori ai structurilor de interventii si actiuni speciale ale Politiei Romane.  

De asemenea, la activitati participa jandarmi din cadrul I.G.J.R., politisti din cadrul I.G.P.F. si specialisti ai D.G.A.. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img