vineri, 29 martie, 2024

VASLUI: Perchezitii la persoane banuite de operatiuni ilegale cu bunuri din patrimoniu cultural-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politistii din Vaslui, sub coordonarea Directiei de Investigatii Criminale – Inspectoratul General al Politiei Romane, au efectuat 16 perchezitii domiciliare, in 4 judete, la persoane banuite de operatiuni ilegale cu bunuri din patrimoniul cultural national.  Au fost descoperite 735 de monede susceptibile a face parte din patrimoniul cultural national si 137 de bunuri arheologice.

La data de 12 februarie , politistii Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, sub coordonarea Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Romane, au efectuat 16 perchezitii domiciliare, in judetele Vaslui (11), Iasi (2), Galati (2) si Calarasi (1).

Au fost vizate persoane banuite ca ar fi detinut si comercializat bunuri arheologice susceptibile a fi clasate in patrimoniu cultural, care ar fi fost gasite in situri arheologice.

In urma perchezitiilor, au fost ridicate 735 de monede susceptibile a face parte din patrimoniul cultural national si 137 de bunuri arheologice (varfuri de sageti, sulite, fibule, toporate ceramica, obiecte silex).

Bunurile au fost ridicate in vederea expertizarii de catre experti acreditati de Ministerul Culturii.

La actiune au participat politisti de investigatii criminale si specialisti criminalisti din cadrul I.P.J Vaslui, I.P.J Iasi, I.P.J Galati, I.P.J Calarasi si I.P.J Neamt.

Actiunea s-a desfasurat in cadrul unui dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii de infractiuni de furt calificat privind bunuri culturale sustrase din situl arheologic Fedesti, comuna Suletea.

In anul 2015, in urma unor perchezitii domiciliare efectuate pe raza municipiului Barlad, au fost ridicate 2.715 monede si bunuri arheologice si de cult. Expertiza efectuata in acest caz a stabilit faptul ca monedele fac parte din categoria bunurilor arheologice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img